Otteluraportti: HJK – RoPS 1-1

Torstaina selvän tappion VPS:lle kärsinyt HJK lähti pesemään kasvojaan kotiottelussa, jossa vastaan asettui RoPS. Kaikki kuusi kotiotteluaan tähän mennessä voittanut Klubi ei hyvästä hallinnastaan huolimatta onnistunut saalistamaan täyttä pistepottia, vaan lopputulos kirjattiin vauhdikkaan ottelun jälkeen 1-1.

Ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä. RoPS prässäsi aktiivisesti, eikä HJK löytänyt väyliä tarpeeksi laadukkaille syöttöketjuille.

Ensimmäinen tekopaikka syntyi 13. minuutin kohdalla, kun HJK sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta. Taye Taiwon tulinen vapaapotku painui kuitenkin aavistuksen verran vierasjoukkueen maalin yli.

Mitä pidemmälle ensimmäinen puoliaika eteni, sitä selkeämmin pallonhallinta pysyi isäntien otteessa. Atom pääsi kokeilemaan hyvältä etäisyydeltä, mutta RoPS-vahti Ricardo venyi pallon tielle.

41. minuutin kohdalla Thomas Dähne venyi vuorostaan varmaan torjuntaan, vieraiden erikoistilanteesta tulleen puskupallon tielle.

Ricardo koppasi vielä puoliajan lopulla Atomin erinomaisen vapaapotkun, joten tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti Klubin painostuksella. Kovan pyörityksen päätteeksi RoPS-puolustaja pelasi palloa kädellä rangaistusalueen sisällä ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku.

Pallon taakse asettunut Taiwo tälläsi pallon varmasti ohi hyvin aavistaneen Ricardon. Osuma oli Veikkausliigan toukokuun pelaajaksi valitulle laitapuolustajalle jo kauden viides.

57. minuutin kohdalla Klubi oli lähellä tuplata johtonsa, mutta Richard Gadzen kanuuna kilpistyi RoPS-maalin ylärimaan.

Viime kauden hopeajoukkue RoPS onnistui hivuttautumaan paremmin peliin mukaan. 74. minuutilla vierasjoukkueen työ palkittiin, kun William John ohjasi pallon lähietäisyydeltä HJK-maalin verkon perukoille.

Viimeisen vartin kovasta yrityksestä huolimatta HJK ei onnistunut enään maalinteossa. Näin katkesi HJK:n kuuden kotiottelun mittainen voittoputki.

– Ymmärrän miltä Englannista mahtoi tuntua eilen kun Venäjä tuli viime hetkellä tasoihin. Tämä on meille ihan yhtä suuri pettymys. Peli oli meidän hallussa ja paikkoja syntyi, joten piste ei tyydytä, totesi päävalmentaja MIka Lehkosuo ottelun jälkeen median edessä.

Myös joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi tasapeliin. Rovaniemellä lopputulos oli 2-2.

HJK jatkaa Veikkausliigan piikkipaikalla yhdessä IFK Mariehamnin kanssa.

HJK – RoPS 1-1 (0-0)

Maalit: 50′ Taiwo – 75′ John