Otteluraportti: HJK – RoPS 2-1

Veikkausliigan piikkipaikalla oleva HJK sai vastaansa sarjataulukon kolmantena majailevan RoPS:n.

Kentällä nähtiin kaksi odotettua paluuta, kun pitkäaikaispotilaat Taye Taiwo, sekä Vincent Onovo viilettivät Klubin avauskokoonpanossa.

HJK:n peli sisälsi paljon hyvää, ja sisua osoittanut Klubi käänsi tappioaseman lopulta 2-1 voitoksi, jonka myötä kahden ottelun tappioputki katkesi.

Vieraat löivät ottelun alkutahdit. RoPS onnistui luomaan painetta Klubin päätyyn, mutta kulmatilanteita parempaa tulosta ei kuitenkaan syntynyt.

HJK:n ensimmäinen paikka aukesi noin vartin kohdalla. Akseli Pelvas murtautui oikealta laidalta puolittaiseen läpiajoon, mutta veto karkasi kuitenkin maalin yli.

Alun jälkeen ote siirtyi hienoisesti isäntien haltuun. HJK sai kerta toisensa jälkeen purettua RoPS:n prässin. 24. minuutilla Taiwo pääsi kokeilemaan vapaapotkua aivan vieraiden rangaistusalueen rajan tuntumasta, mutta nigerialaisen veto painui lopulta hieman ylänurkan ylitse.

34. minuutin kohdalla RoPS kuitenkin avasi maalihanat. Hyvän esityön jälkeen Eetu Muinonen laukoi pallon taidokkaalla vedolla Thomas Dähnen selän taa.

Ensimmäinen puoliaika oli jo lisäajan puolella, kun isännät iskivät. Nigerian Express toimi laidalla, kun Odu pelasi pallon hyvin hyökkäykseen nousseelle Taiwolle. Tämän keskitys löysi täydellisesti maalinedustallta Alfredo Morelosksen, joka puski pallon varmuudella verkon perukoille.

Toinen puoliaika alkoi samalla kaavalla kuin ensimmäinen. RoPS tuli kovalla rynnistyksellä kentälle, mutta hiljalleen peli tasaantui.

Toisen puoliajan ensimmäinen kunnollinen tekopaikka aukesi vasta 67. minuutin kohdalla. Morelosin matala laukaus kilpistyi kuitenkin RoPS-vahti Antonio Regueron käsiin.

Klubi koki ikäviä, kun kellossa oli 78 minuuttia. Maalivahti Dähne venytti kätensä torjuntaan, jossa saksalainen satutti itseään. Parin minuutin hoitotoimenpiteiden jälkeen Dähne kuitenkin kykeni jatkamaan ottelua.

Pelikatkon jälkeen Klubi jatkoi vahvasti. Pelvakselle avautui avopaikka, mutta Reguero venyi ilmiömäiseen lähitorjuntaan.

Vain minuutti edellisestä tilanteesta karkasivat Morelos ja Pelvas kahdestaan puolustukselta. Morelos kaadettiin ja pallo vietiin rangaistuspilkulle. Pallon taakse asettunut Pelvas laukoi elintärkeän johto-osuman kylmänviileästi alakulmaan.

Klubin toisen osuman jälkeen RoPS otti pallonhallinnan itselleen, ja pakotti Klubin vetäytymään matalalle. Lopussa loistavasti puolustaneet sinivalkoiset eivät kuitenkaan päästäneet vieraitaan enää paikoille.

Voiton myötä HJK kasvatti eroa sarjassa toisena olevaan IFK Mariehamniin kolmeen pisteeseen.

Lehkosuo oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa esitykseen:

– Saimme luotua monia hyviä maalipaikkoja, mutta ennen kaikkea kuitenkin puolustus pysyi tiukkana, ja juuri sitä olimme painottaneet ja harjoitelleet.

HJK:n seuraava ottelu pelataan lauantaina Tampereella, kun Suomen Cupin finaalissa vastaan asettuu SJK.

Veikkausliigassa pelataan seuraavan kerran perjantaina 30.9 vieraspeli kotikentällä Sonera Stadiumilla, kun rakas paikallisvastustaja HIFK isännöi kauden kolmatta ja viimeistä Stadin Derbyä.

HJK – RoPS 2-1 (1-1)

Maalit: 45+01′ Morelos, 84′ Pelvas – 34′ Muinonen