Otteluraportti: HJK taipui Interille

HJK kohtasi sunnuntaina runkosarjan viimeisessä kamppailussaan Interin. Joukkueet kohtasivat toisensa viimeksi vain reilu pari viikkoa takaperin, jolloin Klubi ryösti pisteet Turusta 3-1 lukemin.

Ensimmäinen puoliaika:

HJK:n avauskokoonpanossa oli neljä muutosta keskiviikkoisesta Stadin Derbystä. Avaukseen Interiä vastaan nousivat Matti Peltola, Santeri Väänänen, Filip Valenčič, sekä Riku Riski.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa kaikki neljä maalia nähtiin avausjaksolla, ja tälläkin kertaa ottelu lähti etenemään vauhdikkaasti. Molemmat joukkueet saivat luotua vetopaikat peräjälkeen, mutta niin Hugo Keto, kuin Henrik Moisanderkin Interin maalilla selvisivät tilanteista ongelmitta.

Yhdeksännellä minuutilla Riku Riski karkasi läpiajoon Interin harhasyötön myötä, mutta Moisander venyi erinomaiseen torjuntaan estäen Riskin yrityksen paraatipaikasta.

HJK jatkoi väkevää tekemistä ja Moisander joutui venymään parhaimpaansa estääkseen Luis Murillon ja Roope Riskin tuliset laukaukset. 23. minuutilla Riku Riski joutui toistamiseen nollatuksi Moisanderin toimesta päästyään nokikkain Inter-vahdin kanssa Sebastian Dahlströmin erinomaisesta läpisyötöstä.

Hiljalleen myös Inter sai paremmin hyökkäyspeliään käyntiin, mutta HJK:n puolustus Miro Tenhon johdolla onnistui estämään vieraiden yritykset. Turkulaiset saivat lyhyen ajan sisään kolme kulmapotkua, jotka Klubi kuitenkin selvitti ansiokkaasti.

Klubi otti pelin haltuunsa vielä avausjakson lopulla, mutta hyvistä aihioista huolimatta maaleja ei ensimmäisellä nelivitosella nähty.

Ottelun ensimminen puoliaika tarjoili Bolt Arenalla viihdyttävää ja avointa peliä, jossa HJK oli kuskin paikalla. Viimeistely jätti kuitenkin isännillä toivomisen varaa.

Toinen puoliaika:

Avausjaksolla nähty avoin peli hävisi tauon myötä, ja toinen nelivitonen lähti käyntiin melko tunnustelevasti. Vajaan kymmenen minuutin jälkeen HJK sai kelpo paikasta vapaapotkun, mutta Interin puolustus selvitti tilanteen.

Pelin edetessä HJK:n hallinta vahvistui. Interin hyökkäyspeli jäi vaisuksi Klubin hallitessa palloa, mutta vierailijoiden puolustus sen sijaan nollasi Klubin yritykset ansiokkaasti.

Käynnissä oli 65. minuutti, kun Filip Valenčič repi turkulaisten puolustuksen auki voimakkaalla kuljetuksella. Slovenialainen petasi tekopaikan Casper Terholle, jonka laukaus painui kuitenkin niukasti takakulmasta leveäksi. Tilanteen jälkeen nähtiin Klubin ensimmäinen vaihto Janne Sakselan tullessa Luis Murillon tilalle.

Inter iski kuitenkin välittömästi terävästi vastaan. Vierailijoiden Matias Ojala vedettiin boksissa nurin sääntöjen vastaisesti ja pallo vietiin rangaistuspilkulle. Vetämään asettunut Petteri Forsell ei erehtynyt, vaan laukoi pallon alakulmaan ohi oikein aavistaneen Hugo Kedon.

Toni Koskela reagoi tappioasemaan tuplavaihdolla. Riku Riski ja Dahlström tekivät kentällä tilaa Santeri Hostikalle, sekä Anthony Olusanyalle.

Käynnissä oli jo 83. minuutti, kun HJK sai aikaan valtavan paineen Interin maalille. Olusanya nosti pallon maalinedustalle, ja tilanteessa korkeimmalle noussut Saksela pääsi puskemaan. Pallo kuitenkin kilpistyi tolppaan, jonka jälkeen Inter-puolustus putsasi pallon väljemmille vesille.

HJK haki tasoitusta vimmatusti ja pelin painopiste pysyi Interin päädyssä. Lisäajalla Klubi saikin pallon maaliin saakka, mutta osuma hylättiin paitsiona.

Klubi ei kovasta yrityksestä huolimatta onnistunut maalinteossa ja Inter vei täyden pistepotin Forsellin osuman myötä.

– Loimme todella paljon paikkoja ja peli käytännössä pyöri Interin boksin ympärillä. Hävisimme pelin aiheuttamalla pilkun vaarattomassa tilanteessa vastustajan lähestulkoon ainoasta hyökkäyksestä, Koskela kommentoi pelin jälkeen.

– Voi sanoa, ettei tällä hetkellä pallo oikein pompi meille. Tälläisellä ottelunkuvalla usein voittaa pelin, mutta toisaalta meillä on nyt neljä maalitonta peliä putkeen, joista kolmessa loimme ison määrän maalipaikkoja ilman tehoja. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että maalin lähellä on tehtävä asioita laadukkaamin.

KuPS onnistui kiilaamaan runkosarjan päätöskierroksen myötä sarjan piikkipaikalle Klubin ohi. Mestaruus ratkotaan kuitenkin vasta loppusarjassa, jonka otteluohjelma julkaistaan myöhemmin.

– Kaikki on kuitenkin edelleen omissa käsissä, ja emme voi voi kuin jatkaa työntekoa ja sillä kääntää tuloksellisesti huono vaihe, Koskela kiteyttää.

0-1 69’ Forsell

HJK:n kokoonpano: Keto – Murillo (66. Saksela), Tenho (C), Moren, Peltola – Dahlström (75. Oluanya), Väänänen, Valenčič – Ri Riski (75. Hostikka), Ro Riski, Terho

HJK:n seuraava ottelu on torstaina 30.9. Klubi kohtaa UEFA Conference Leaguen toisessa alkulohkon kamppailussa Alashkert FC:n Jerevanissa Armeniassa.