Otteluraportti: HJK taipui SJK:lle

Torstaina UEFA Conference Leaguessa avausvoittonsa napannut HJK aloitti Veikkausliigan mestaruussarjan sunnuntaina, kun vieraaksi Bolt Arenalle saapui runkosarjassa neljänneksi päätynyt SJK.

Ensimmäinen puoliaika:

HJK:n avauksessa ei yllätyksiä nähty. Edellisen kerran kentillä syyskuun LASK-kamppailussa nähty Lucas Lingman teki paluun avaukseen.

Klubi aloitti ottelun väkevästi ja pallo kaivettiin SJK:n verkosta vain reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Matti Peltolaa rikottiin aivan boksin reunalla, ja Lingman lähetti tilanteesta tuomitun vapaapotkun maalinedustalle. David Browne pääsi pelaajamassan keskeltä tuikkaamaan pallon maalia kohti, eikä Jesse Öst SJK:n tolppien välissä kyennyt torjumaan ohjausta.

HJK oli lähellä tuplata johtonsa 11. minuutilla, kun Klubi pääsi hyökkäämään neljällä kolmea vastaan. Filip Valenčič tavoitti syötöllään Brownen maalinedustalta, mutta tällä kertaa laiturin ruuti oli kosteaa. Roope Riski oli vielä likellä ehtiä palloon, mutta SJK-puolustus selvitti lopulta tilanteen.

SJK oli jatkuvasti vaikeuksissa pelinavaamisensa kanssa. HJK prässäsi kovaa ja viisaasti, ja onnistui kerta toisensa jälkeen pakottamaan vierailijat luopumaan pallosta.

Avausjakson edetessä alun kova tempo hävisi, ja pelissä nähtiin seesteisempi vaihe. Klubi liikutteli palloa maltilla, mutta SJK sai tilkittyä puolustuksensa. Miro Tenholle avautui tekopaikka reilun puolen tunnin jälkeen kulmapotkusta, mutta Klubi-kipparin pusku painui hieman ohi maalista.

Heti perään SJK loi toistaiseksi parhaan paikkansa, kun Denys Oliynyk murtautui laidasta läpi nopean vastahyökkäyksen myötä. Ukrainalaisen viimeistely painui kuitenkin etukulman ohi sivuverkkoon.

SJK loi jakson loppua kohden vahvan paineen HJK:n päätyyn, mutta isäntien puolustus kesti, ja tauolle siirryttiin 1-0 lukemissa.

HJK aloitti ottelun todella dominoivasti, ja Klubi onnistui luomaan paikat useampaakin maaliin. Ensimmäisen nelivitosen edetessä vierailijatkin pääsivät kuitenkin paremmin peliin mukaan, ja Hugo Keto joutuikin olemaan maalillaan tarkkana taukovihellykseen saakka.

Toinen puoliaika:

Jälkimmäinen nelivitonen lähti käyntiin tasaisissa merkeissä. SJK oli pelin edetessä nostanut prässitasoaan, ja seinäjokiset jatkoivatkin korkealta HJK:n pelinavaamisen häirintää.

Klubi suoritti ensimmäisen vaihtonsa kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Janne Saksela tuli Lingmanin tilalle.

Vajaan tunnin kohdalla Keto joutui venymään parhaimpaansa pitääkseen Klubin johdossa. Oliinyk pääsi puskemaan pilkun kohdalta aivan vapaasti, mutta Keto onnistui venyttämään itsensä pallon tielle.

SJK jatkoi painostustaan ja pelin painopiste pysyi Klubin päässä. HJK:lla oli vaikeuksia päästä pois paineen alta, ja Klubi joutuikin turvautumaan vain pitkiin avauksiin.

Lopulta SJK onnistui punnertamaan tasoihin, kun käynnissä oli 73. minuutti. Vieraiden Cristian Valencia nousi kulmapotkussa korkeimmalle ja puski pelin tasoihin.

Välittömästi takaiskun tultua HJK suoritti toisen vaihdon, kun Santeri Hostikka korvasi maalintekijä Brownen.

Klubi sisuuntui takaiskusta ja vaihdosta sisään tullut Hostikka huudatti kotiyleisöä 82. minuutilla Klubi-uransa avausmaalilla. Hostikka sai pallon vauhtiin laidalla, leikkasi keskelle harhauttamalla edessä olevan puolustajan ja tykitti pallon varmaotteisesti maalin takakulmaan.

Klubi ehti kuitenkin nauttia johdostaan vain muutaman minuutin. SJK antoi vapaapotkun aivan Klubin boksin reunalta, ja pallo osui muurissa olevaa HJK:n pelaajaa käteen, jonka myötä tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku vieraille. Pallon taakse asettunut Oliynyk ei tilanteesta erehtynyt, vaan toi vierailijat jälleen tasoihin.

Lisäaikaa oli pelattu jo muutama minuutti, kun SJK onnistui painamaan pelin vielä kertaalleen Klubin päätyyn. Pallo pelattiin Tucolle, joka laukoi pallon yllättäen yli Kedon yli takakulmaan, ja siirsi vieraat aivan viime hetkillä johtoon.

HJK painoi pelin välittömästi vielä SJK:n päätyyn, mutta tasoitusta ei enää nähty.

Näin SJK korjasi voiton dramaattisten viimeisten minuuttien käänteiden jälkeen lukemin 2-3.

Päävalmentaja Toni Koskela näki parannettavaa perusasioissa.

– Ensimmäinen 30 minuuttia oli meiltä suhteellisen hyvä ja siinä oli mahdollisuudet tehdä useampi tilanne ja maalikin. Sen jälkeen meidän pelaaminen ei ollut riittävän hyvää. Meidän pitää myös väsyneenä tehdä perusasiat paremmin etenkin puolustamisen osalta, mikäli haluamme voittaa pelejä, Koskela tiivistää.

Tappion myötä HJK:n ero kärjessä olevaan KuPSiin kasvoi kolmeen pisteeseen.

1-0 4’ Browne

1-1 73’ Valencia

2-1 82’ Hostikka

2-2 86’ Oliynyk

2-3 90+ Tuco

HJK:n kokoonpano: Keto – Murillo, Tenho (C), Moren, Peltola – Jair, Väänänen, Lingman (55. Lingman) – Browne (73. Hostikka), Ro Riski, Valenčič

HJK pelaa seuraavan kerran maaottelutauon jälkeen lauantaina 16.10. Silloin vuorossa on kamppailu Tampereella Ilveksen vieraana. Ottelu alkaa kello 15:00.