Otteluraportti: HJK tasasi pisteet RoPSin kanssa Veikkausliigan kärkikamppailussa.

Viikon sisään kolmannen ottelunsa pelanneen HJK:n avauskokoonpanossa nähtiin tuoreita jalkoja, kun loukkaantumisesta parantunut Ville Jalasto teki paluun kentille. Toisena laitapuolustajana aloitti muutama viikko takaperin TPS:aa vastaan Veikkausliiga-debyyttinsä tehnyt Kevin Kouassivi-Benissan. Kärjessä puolestaan aloitti Macauley Chrisantus, jolle minuutit olivat ensimmäiset Veikkausliigassa.

Vastakkain olivat kaksi Veikkausliigan puolustuspelin eliittiä, mikä näkyi myös ottelun tapahtumissa alusta lähtien. RoPSin verkkoon oli ennen ottelua tehty vain 14 maalia, Klubin vastaavan lukeman ollessa 16.

Ottelun ensimmäinen jakso eteni tasaväkisesti, eikä tekopaikkoja syntynyt kumpaankaan päähän. Molemmille joukkueille syntyi paikkoja nopeisiin vastahyökkäyksiin, mutta puolustukset kestivät kerta toisensa jälkeen.

Puolen tunnin kohdalla RoPS sai erinomaisesta paikasta vapaapotkun, jota asettui ampumaan Lucas Lingman. Lingmanin veto kaartui kauniisti ylänurkkaa kohti, mutta Maksim Rudakov venyi erinomaisesti laukauksen eteen torjuen pallon kulmapotkuksi.

Aivan ensimmäisen jakson lopussa Klubi sai painettua pelin RoPSin päätyyn. Pallo pelattiin rangaistusalueen ulkopuolelle Sebastian Dahlströmille, joka käänsi pelivälineen vasemmalle jalalleen ja ampui suoraviivaisesti. Täydellisyyttä hiponut laukaus painui vastustamattomasti maalin vasempaan yläkulmaan ohi voimattoman RoPS-vahti Antonio Regueron.

Pian maalin jälkeen siirryttiin tauolle HJK:n johtoasemassa.

Klubi suoritti yhden vaihdon tauolla, kun Honkaa vastaan voittomaalin iskenyt Riku Riski korvasi Enoch Banzan laidalla.

Toinen jakso jatkui ensimmäisen kaltaisena, eikä huippupaikoille ollut kummallakaan asiaa.

Jaksoa oli pelattu vajaa kymmenen minuuttia, kun RoPS sai jälleen hyvästä paikasta vapaapotkun. Tällä kertaa pallon taakse asettui Taye Taiwo, jonka laukaus painui maalin yläkulmaan ohi Rudakovin, tuoden vieraat tasoihin.

RoPS jatkoi vahvaa vaihetta tasoitusosuman jälkeen, ja Rudakov joutui venymään pallon tielle tosissaan pitääkseen lukemat tasoissa.

64. minuutilla Klubi suoritti toisen vaihdon, kun João Klauss tuli kentälle Eetu Vertaisen tilalle.

73. minuutilla HJK sai kulmapotkun, jonka RoPS-puolustus onnistui purkamaan pois alueelta. Palloa vastaan tullut Valtteri Vesiaho laukoi suoraan vastapalloon, mutta topparin tulinen kuti painui hienoisesti ohi RoPS-maalin. Välittömästi tilanteen jälkeen nähtiin Klubin viimeinen vaihto, kun Evans Mensah tuli Chrisantuksen tilalle kentälle.

Klubi jatkoi paineen luomista vieraiden päätyyn. Faith Obilor pääsi puskemaan Nikolai Alhon antamasta kulmapotkusta, mutta pallo painui jälleen maalin ohi.

Käynnissä oli 81. minuutti, kun RoPS iski kesken Klubin hyvän vaiheen. Pallo pelattiin vauhtiin Vahid Hambolle, joka ohitti taitavasti HJK-puolustuksen, ja sijoitti pallon varmasti maaliin päästyään nokikkain Rudakovin kanssa.

Ottelu eteni jo kohti täyttä aikaa kun Klubi rakensi hyökkäyksen oikealta laidalta. Dahlström ja Klauss pelasivat hyvin yhteen, ja Klauss pääsi hyvään vetopaikkaan. Brasilialainen sijoitti pallon tarkasti oikeaan kulmaan. Osuma oli maalipörssin kärkinimelle jo kauden 14.

Lisää osumia ottelussa ei enää nähty ja näin kärkikamppailu päättyi pistejakoon 2-2 lukemin.

Joukkueiden välinen ero sarjan ykkösenä ja kakkosena säilyi kymmenessä pisteessä.

HJK pelaa seuraavan kerran torstaina 9.8, kun Klubi kohtaa Eurooppa Liigan karsinnoissa slovenialaisen Olimpija Ljubljanan. Ottelu alkaa Ljubljanassa kello 21:00.