Otteluraportti: HJK – TPS 5-0 (4-0)

HJK pyöritteli maanantaina komean 5-0 -voiton TPS:stä ja kurkotti komeaan 12 pisteen karkumatkaan Veikkausliigan kärjessä. Ilotulituksen aloitti Tapio Heikkilä kahdeksan minuutin pelin jälkeen, Mikael Forssell tuplasi johdon vartin pelin jälkeen ja Demba Savage iski lopullisen niitin kahdella osumalla vielä ennen ensimmäisen puoliajan loppua. Toisen puoliajan aluksi Robin Lod kävi vielä napauttamassa viidennen osuman, jonka jälkeen peli rauhoittui ja Klubi piti turkulaiset kaukana omalta maaliltaan. Voitollaan HJK makseli kalavelkoja huhtikuulta, jolloin TPS haki Sonera Stadiumilta täyden pistepotin.

Joukkueiden tasoero kävi ilmeiseksi nopeasti. HJK rynnisti hyökkäyksiin laidoilta ja vieraiden laitapuolustajat olivat hätää kärsimässä. Kahdeksannella minuutilla Teemu Tainio syöksyi jatkamaan Robin Lodin antaman kulman takatolpalle, jossa Tapio Heikkilä kävi tökkäämässä pallon tyhjään maaliin. Hetkeä myöhemmin Sebastian Mannström ja Veli Lampi pelasivat yhteen laidalla ja Lampi pääsi syöttämään pallon päätyrajalta maalin edustalle, jossa päivystänyt Mikael Forssell viimeisteli vuorenvarmasti. Puolta tuntiakaan ei oltu pelattu kun HJK juhli jo illan kolmattaan. Gideon Baah pelasi Demba Savagen vauhtiin laidalla, gambialainen taisteli pallon itselleen, harhautteli itsensä maalin eteen ja pamautti pallon etukulmasta maaliin. Savagen toinen syntyi muutamaa minuuttia myöhemmin. Mika Väyrysen upea syöttö puhkaisi TPS:n puolustuksen ja Savage pääsi nokikkain maalivahti Lehtovaaran kanssa. Pyssytys läheltä ylös ja HJK johti jo 4-0.

Toinen puoliaika alkoi samaan tahtiin. Lammen heitto vapautti Mannströmin laidalta ja tämä pelasi pallon maalin eteen, jossa Lod rynnisti palloon ensimmäisenä ja nosti sen maalin ylänurkkaan. Viidennen maalin jälkeen HJK hölläsi tahtiaan. Kentälle vaihdosta tulleet Emerik Grönroos ja Fredrik Lassas tahdittivat peliä keskialueella, eikä vierasjoukkue päässyt lähellekään HJK:n maalia. Loppua kohden Klubi loi vielä muutamia paikkoja, mutta kovin suurella tarmolla lisämaaleja ei enää haettu.

Klubin ottelut jatkuvat perjantaina 27.6. reissulla IFK Mariehamnin vieraaksi. Kotikentälleen HJK palaa ensi viikon keskiviikkona 2.7. FC Lahden saapuessa vieraaksi Sonera Stadiumille.

HJK – TPS   5-0 (4-0)

(8. Heikkilä, 14. Forssell, 28. Savage, 34. Savage, 50. Lod)

HJK: Tørnes; Lampi, Moren, Heikkilä, Baah; Tainio (39. Lassas), Väyrynen (56. Grönroos); Mannström, Lod, Savage (66. Kandji); Forssell.

Vaihtopelaajat: Eriksson, Heikkinen, Alho, Sorsa.

Muuta: 11 peräkkäinen tappioton ottelu (12 kaikissa kilpailuissa), Savagen 50. maali Veikkausliigassa, Tainion 50. esiintyminen Veikkausliigassa.

Katso videokooste ottelusta: HJK TV!

Kuvia ottelusta: HJK Facebook