Otteluraportti: HJK U19 – Cork City FC 0-0

HJK:n U19 joukkue sai vieraakseen Uefa Youth Leaguen karsinnoissa Cork City FC:n Irlannista.

Maalittomaan tasapeliin päättynyt kamppailu oli alusta asti tasainen. Vieraat hallitsivat molempien jaksojen alkuja, mutta Klubi onnistui kääntämään hallinnan itselleen pelin edetessä.

Alun hermostuneisuutta voidaan laittaa vähäisen tiedon piikkiin. Irlantilaisten pelityylistä ei silti paljastunut ottelun edetessä mitään mullistavaa.

Vieraiden pelityyli nojasi vahvaan laitapelaamiseen, sekä kovaan kaksinkamppailuun. Sen minkä pienikokoisempi HJK hävisi fysiikassa, se otti takaisin syöttötaidossa.

Klubi onnistui lukuisia kertoja murtamaan vastustajan prässin hallituilla syöttökombinaatioilla. Peliä taidokkaasti rytmittänyt Lucas Lingman laskeutui kymppipaikaltaan hanakasti avamaan syöttölinjoja.

Hyökkäyspäässä isänniltä parasta vauhtia pitivät Saku Ylätupa, sekä Timo Stavitski. Ylätuvan oikea-aikaiset pystyjuoksut aiheuttivat ensimmäisellä nelivitosella irlantilaisten toppareissa sekaannusta, mutta seuraavaan osaotteluun parannettavaksi jäi pystysyöttöjen tarkkuus.

Ylätuvalle avautui toisella puoliajalla parikin huippupaikkaa, mutta tällä kertaa ei ollut onnikaan myötä, vaan pallo pomppi lähellä maaliviivaa uhrautuvasti pelanneisiin Cork Cityn puolustajiin.

Varsinkin toisen puoliajan viimeinen vartti oli isäntien hallintaa. Neljä perättäistä kulmapotkua synnyttivät vieraiden maalille todellisen paineen, mutta helpottavaa osumaa ei silti nähty.

– 0-0 tasapeli ottelutapahtumiin nähden tyydyttää näin kotiottelusta, kun parin toinen puoliaika on pelaamatta. Molemmilla oli paikkansa, meillä ehkä kuitenkin paremmat ja enemmän pelaamalla tulleet paikat. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän peliä hallitsimme, HJK:n valmentaja Toni Koskela summasi.

– Lisäksi on otettava huomioon lähtökohta, josta muutama meidän pelaaja peliin lähti. Mm. Robin Källman suoriutui maalissa erinomaisesti, vaikka sai edellisen päivän treeneissä pikakomennuksen maaliin ilman yhtään Klubi 04:n peliä. Samaten esimerkiksi ensimmäisen pelinsä kolmeen kuukauteen pelannut Kevin Kouassivi-Benissan joutui ja pääsi kovaan testiin täyttäen paikkansa mallikkaasti, kun ikänsä puolesta tässä turnauksessa edustuskelpoiset nuoret liigaringin laiturit ovat perjantain derbyssä mukana ja viime aikoina 04:ssa vasemmassa laidassa paljon pelannut 00-syntynyt Jusif Ali on U17-maajoukkueen mukana.

– Seuraavaan peliin meidän on helpompi lähteä. Jokainen näki nyt vastustajan pelaavan ja minkälaisia pelaajia eri paikoille löytyy. Tähän peliin vastustajalla oli meistä yhden netissä lähetetyn Honka-pelin verran enemmän videomaterialia kuin meillä heistä.

Toinen osaottelu pelataan Cork Cityssä 19.10.2016.

 

Somewhere over the rainbow. Saku Ylätupa!
HJK vs @CorkCityFC @UEFAYouthLeague #HJK #UYL #NuoretSankarit #Veikkausliiga pic.twitter.com/16dkyZARPL

— HJK Helsinki (@hjkhelsinki) September 28, 2016

HJK vs CORK CITY
HJK U19 päävalmentaja Toni Koskela#HJK #UYL @UEFAYouthLeague pic.twitter.com/JxMRDzSJTD

— HJK Helsinki (@hjkhelsinki) September 28, 2016

HJK vs CORK CITY@CorkCityFC Head Coach Stephen Bermingham#HJK #UYL @UEFAYouthLeague pic.twitter.com/KaQ8tNBzCg

— HJK Helsinki (@hjkhelsinki) September 28, 2016

HJK vs CORK CITY
HJK:n hyökkääjä Saku Ylätupa.#HJK #UYL @UEFAYouthLeague pic.twitter.com/LCvbjZGn0R

— HJK Helsinki (@hjkhelsinki) September 28, 2016