Otteluraportti: HJK vakuuttavaan voittoon Tampereella

HJK:n avauksessa miehiä vaihtui, mutta esitykseen se ei vaikuttanut. Luottohyökkääjä Akseli Pelvaksen korttitili oli täynnä ja hyökkäyksessä nähtiin Ousman Jallow. 18-vuotias Valtteri Vesiaho pelasi vasta kolmannessa Veikkausliigaottelussaan ja maalissa oli Markus Uusitalo Thomas Dähnen kärsiessä pelikieltoa. HJK oli päättänyt näyttää miksi se johtaa sarjaa ylivoimaisesti. Ja sen se myös teki.

1.Puoliaika

Ilves aloitti pelin vauhdikkaasti Tammelan sateen jälkeen liukkaalla nurmella. Mutta jo 9. minuutilla Dahlström antoi kauniin syötön Demba Savagelle, joka harhautti useamman Ilves-pakin ja niittasi avausmaalin.

Pikkuhiljaa Ilves pääsi takaisin peliin mukana ja tilanteita syntyi molempiin päihin. Kun noin puolisen tuntia oli pelattu, Valenčič eteni määrätietoisesti vasemmalta laidalta ja antoi hyvän syötön keskelle. Ousman Jallow kuitenkin liukastui hyvässä paikassa ja tilanne kuivui kokoon. Pitkän loukkaantumisen jälkeen kuntoutunut Atom oli jo tuttuun tapaan vaikea pideltävä ja 40. minuutilla saikin tuntea ruman viikatteen jaloissaan. Ansaitusti tilanteesta nousi keltainen kortti Ilvekselle. Juuri ennen taukovihellystä Atom antoi takaisin maalin muodossa. Valenčič syötti hänet tarkasti läpi ja Atom ei erehtynyt vaan niittasi pukukoppiin vietäväksi lukemat 0-2.

2. Puoliaika

Toiselle puoliajalle Ilves lähti kovaa.

56. minuutilla kotijoukkue sai syöttökuvion kulkemaan ja Marius Noubissi täräytti tarkan vedon Markus Uusitalon selän taakse ja tilanteeksi 1-2.

61. minuutilla HJK teki ensimmäisen vaihtonsa. Anthony Annan tuli pois ja Rasmus Schuller sisään. Ilveksen kova rynnistys sai kylmää vettä niskaan, kun 69. minuutilla HJK:n syöttöpeli jauhoi taas tilaa kentällä, Jallow syöttö löysi Filip Valenčičin eikä tämä erehtynyt vaan tykitti HJK:n kolmannen maalin.

Vain kymmenen minuuttia tästä ja loistavasti pelannut Atom antoi nappisyötön Valenčičille, joka tälläsi illan toisen maalinsa ja tilanteeksi 1-4.

HJK otti vielä viimeiseksi vartiksi tuoreita jalkoja kentälle. Demba Savage otettiin vaihtoon ja nuori Enoch Banza pääsi pelaamaan tärkeitä Veikkausliigaminuutteja. Kaikkialla raatanut, maalin tehnyt ja syöttänyt Atom teki tilaa Vincent Onovolle.

Viimeiset minuutit mentiin Klubin tahdissa ja tamperelaisyleisö alkoi valua kotiin. HJK:n kannattajien voitonhuuto Nappulakengät kaikui Tammelassa reilun 1-4 voiton kunniaksi.

HJK:n seuraava peli on Suomen Cupin finaali lauantaina 23.9. SJK:ta vastaan Seinäjoella.

Seuraava kotiottelu pelataan Telia 5G Areenalla keskiviikkona 27.9. klo 18.30, jolloin vastaan tulee IFK Mariehamn. Liput otteluun Tiketistä »