Otteluraportti: HJK vierasvoittoon Kemissä kypsällä pelillä

Kun Helsinki paistatteli kevään ensimmäisessä lämpimässä auringonpaisteessa, olivat kelit Kemissä hiukan toista luokkaa. Lumikasoja näkyi vielä säännöllisin väliajoin ja sateisen päivän illassa asteita oli runsaasti alle kymmenen. Karihaaran varakenttä ei ole korkeimman sarjatason pelin arvoinen pelipaikka, mutta kuten päävalmentaja Lehkosuo joukkojaan ennen peliä ohjeisti: ”Be professionals, take the three points”.

1. puoliaika

Ensimmäinen puoliaika alkoi pelisuunnitelman mukaan. HJK aloitti kovalla tempolla ja sai jo ensi minuuteilla hyvän paineen Kemin maalille. Kun peliä oli pelattu 8. minuutille, verkko soi. Pallo kulki nopein syötöin, ja kun se tuli Atomille, tämä pisti saman tien lähes päätyrajalta takatolpalle upean keskityksen. Takatolpalle oli hiipinyt kukapa muu kuin Alfredo Morelos. Buffalo pisti päällä pallon varmasti verkkoon.

Maalin jälkeenkään Klubi ei hellittänyt vaan laittoi kemiläiset juoksemaan pallon perässä. Vaarallisia erikoistilanteita saatiin Pelvaksen antamista kulmapotkuista, mutta enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty. Isäntäjoukkueen tilanteet olivat lähinnä yksilösuoritusten varassa. Nopeasta vastahyökkäyksestä Ceesay pääsi kerran laukomaan, mutta Dähne selvitti tilanteen helposti.

2. puoliaika

Toisen puoliajan HJK aloitti vahvasti, mutta Kemi pääsi peliin mukaan ensimmäistä puoliaikaa paremmin. Muutaman kerran kotijoukkue pääsi maalipaikoillekin, mutta Klubin puolustus ja viimeistään Dähne maalinsuulla hoitivat homman. Erityisesti Faith Friday Obilor oli tuntui tänään voittavan jokaisen kaksinkamppailun ja palkittiinkin ottelun parhaana. Myös Kemi puolusti tarkasti eikä lisämaaleja saatu tehtyä.

– Vaikea peli meille, mutta saatiin hyvään aikaan maali heti alkuun. Olen iloinen ja ylpeä joukkueesta, että täältä saatiin kolme pistettä. Erityisesti puolustuspelille on annettava taas kiitosta, Lehkosuo kehui omiaan.

Man of The Match – Faith Friday Obilor! Kivenkovaa puolustamista tänään. #HJK #Veikkausliiga #PSKemiHJK pic.twitter.com/GJylpAjBLX

— HJK Helsinki (@hjkhelsinki) May 19, 2017

Kiitos @Klubipaaty #HJK #PSKemiHJK #veikkausliiga (0-1) pic.twitter.com/tHsy10NpHv