Otteluraportti: HJK:n huikea maalintekonäytös – 6-0!

Veikkausliigan kärjessä majaillut HJK sai Helsinkiin vieraakseen sarjataulukon viidentenä olleen SJK:n.

Klubi lähti otteluun hakemaan erityisesti onnistumisia hyökkäyspäästä, sillä alla oli maalittomat tasapelit Lahden ja HIFK:n kanssa.

Tällä kertaa niitä kaivattuja tehoja löytyi roppakaupalla. Täysin murskaavan esityksen päätteeksi Klubi kukisti vieraansa peräti 6-0.

1. puoliaika

Klubi sai kotiotteluunsa unelma-alun, kun pallo löytyi vieraiden verkosta jo ensimmäisellä minuutilla.

Veikkausliigan maalipörssin kärkinimi Alfredo Morelos haastoi SJK-puolustuksen loistavasti, ja tarjoili pallon maalinedustalle kiitäneelle Vincentille. Nigerialaisella oli helppo työ iskeä kauden avausosumansa tyhjään maaliin.

Kauaa ei kotiyleisön tarvinut odottaa toistakaan osumaa. Kahdeksannella minuutilla vahvan hyökkäyksen päätteeksi Morelos pääsi vetopaikkaan. Kolumbialaisen veto epäonnistui, mutta takatolpalla päivystänyt Evans Mensah tuikkasi Klubin kahden maalin karkumatkalle.

Vain viisi minuuttia tästä ja Klubi iski jo kolmannen täysosuman. Kulmapotkun jälkitilanteessa Mosa lähetti matalan pallon boksiin, jossa Ville Jalasto sai jalkansa vapaaksi. Jalasto naulasi kauden ensimmäisen osumansa tarkalla alaspäin suuntautuneella vedolla. Ottelun alussa 100 Veikkausliigapelistä palkittu Jalasto sai näin hienon kruunun juhlapäivälle.

HJK jatkoi ilotulitustaan, kun kellossa oli 23 minuuttia. Väkevän hyökkäyksen päätteeksi Morelos pudotti taaksepäin boksin ulkopuolelle Mosalle, jonka vastapalloon lähtenyt kanuuna ei jättänyt Mihkel Aksalulle SJK-maalilla toivoakaan torjunnasta.

Klubi jatkoi paineistustaan, eikä vierasjoukkue päässyt hyökkäämään juuri lainkaan. Klubi sen sijaan loi paikkoja lisäosumiin. Aksalu kuitenkin torjui perätysten Morelosin ja Vincentin yritykset.

Puoliajalle siirryttiin murskaavin 4-0 numeroin.

2. puoliaika

Klubi suoritti tauolla ensimmäisen vaihdon, kun Sebastian Dahlström kirmasi Mosan paikalle toiselle puoliajalle.

54. minuutin kohdalla Klubin kolmannen osuman iskenyt Jalasto teki kentällä tilaa Aapo Halmeelle. Näin nuori U21-maajoukkueen toppari sai tärkeitä peliminuutteja Veikkausliigassa.

58. peliminuutin kohdalla Klubi iski illan viidennen osuman. Juha Pirinen tarjosi vasemmalta laidalta kovan, mutta millintarkan keskityksen kohti takatolppaa, jonne hiipinyt Morelos naulasi kauden yhdeksännen täysosumansa.

Peli pysyi Klubin täydellisessä hallinnassa aina loppuun asti. Vielä viimeisellä minuutilla Morelos iski illan toisensa, kun kolumbialainen nikkasi päällään Atomin lähettämän kulmapotkun verkon perukoille.

Klubin puolustus jatkoi jälleen totutulla tasolla läpi ottelun. Peli oli peräti viides perättäinen, jossa Klubin verkkoon ei tehty osumaa. Tällä kertaa maalilla ollut Thomas Dähnekin selvisi melko vähällä jatkaen upeaa nollaputkeaan.

– Pelaajat olivat hyvin latautuneita ja päättäväisiä ennen ottelua ja maali heti alkuun vapautti. Mutta erityiskiitos täytyy taas antaa meidän puolustukselle, joka ei antanut SJK:lle yhtään mallintekopaikkaa, kiittää päävalmentaja Mika Lehkosuo omiaan.

Voiton myötä HJK jatkaa Veikkausliigan piikkipaikalla. Klubi pelaa seuraavan kerran sunnuntaina, kun joukkue matkaa Rovaniemelle RoPS:n vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18:30.