Otteluraportti: IFK Mariehamn – HJK 0-3

HJK lähti Ahvenanmaalle metsästämään jatkopaikkaa kovalla ryhmällä. Osa nuorista pelaajista, mm. Aapo Halme ja Lassi Lappalainen, olivat jo nuorten maaajoukkueiden reissussa. Toisaalta toipilasosastolta mukaan kokoonpanoon saatiin Anthony Annan ja Lucas Lingman.

Ottelun ensimmäinen jakso mentiin Klubin vahvassa hallinnassa. Prässipeli nopealla alustalla toimi hyvin ja pallo painettiin väkisin maarianhaminalaisten puoliskolle.

17. minuutilla paine tuotti tulosta, kun pallo pelattiin Mosalle, joka tykitti kaukovedon alanurkkaan. A-maajoukkueeseen juuri valittu Mosa oli alkuunpanijana myös HJK:n toisessa maalissa. 28. minuutilla hän antoi kulmapotkun, johon IFK Mariehamnin maalivahti Andreas Vaikla sai vain osittain kätensä väliin ja pallo lipsahti maalin puolelle. 42. minuutilla luvut komistuivat vielä maalilla, kun Akseli Pelvas kuljetti vahvasti laidasta palloa boksiin ja hänet lopulta kaadettiin. Pelvas ampui itse varmasti pallon sisään ja taukolukemiksi 0-3.

Demba Savage pelasi ensimmäiset viralliset peliminuuttinsa Klubiin paluun jälkeen, kun hänet vaihdettiin kentälle 64. minuutilla. Vaihtoon asteli Evans Mensah. Myös Anthony Annan pääsi loukkaantumisen jälkeen taas pelin makuun, kun Atom teki hänelle tilaa 66. minuutilla. Kolmantena vaihtomiehenä kentälle asteli Ousman Jallow korvaten Moreloksen. Viimeisen vartin aikana neljäskin maali oli lähellä, mm. Jallow pääsi kokeilemaan mutta tuloksetta.

– Me aloitettiin tosi hyvin. Pidettiin intensiteetti ja pelitempo korkealla ja liikuteltiiin palloa fiksusti. Ne ei oikein päässeet siihen mukaan. Kun peli oli 3-0, vastustaja vielä yritti, mutta kyllä meillä oli vielä lopussa hyviä paikkoja tehdä lisää, sanoo täydet minuutit ottelussa uurastanut Juha Pirinen.

Tyytyväisyyttä peliin ja lopputulokseen uhkuu myös Akseli Pelvas, joka teki pelin kolmannen maalin rangaistuspotkusta.

– Pääsin siinä ajamaan hyvin sisään ja olisin päässyt laukaisupaikalle. Maali on aina maali. Vaikka nyt tuli rankkarista, niin pitää olla tyytyväinen siihen ja peliin muutenkin, kuittaa Pelvas iltapuhdettaan.

Klubilta nähtiin Ahvenanmaalla erittäin vahva näyttö ennen Veikkausliigakauden alkua. Pelit jatkuvat Suomen Cupissa neljän joukkoon. Maanantain arvonnassa vastaan saadaan joko Honka, Ilves tai SJK.