Otteluraportti: IFK Mariehamn – HJK 1-2 (0-1)

HJK raivasi lauantaina tiensä Suomen Cupin finaaliin kaatamalla IFK Mariehamnin vieraskentällä 2-1 -lukemin. Gideon Baahin ja Mac Kandjin osumat veivät Klubin jo kahden maalin etumatkalle, mutta kotijoukkue löysi ottelun lopussa kirivaihteen ja Luis Solignacin kavennusmaalin myötä jännitettävää jäi ottelun viimeisille sekunteille saakka. HJK kuitenkin selvisi isäntien painostuksesta ja eteni syyskuun lopussa pelattavaan finaaliin, jossa vastaan asettuu turkulainen FC Inter.

Kamppailun alku oli rikkonainen ja kotijoukkue pääsi painamaan pelin Klubin päätyyn erikoistilanteiden avulla. Puolustus selviytyi ensi minuuttien testistä maalivahti Saku Erikssonin huolehtiessa lopusta ja HJK pääsi hetki hetkeltä paremmin ottelun rytmiin. Syöttöpeli alkoi rullata ja paikkoja syntymään. Puolen tunnin pelin jälkeen Gideon Baah pelasi tyylikkään seinän Mika Väyrysen kanssa maarianhaminalaisten rangaistusalueen edustalla ja pääsi nokikkain maalivahti Otso Virtasen kanssa. Baahin viimeistely oli kylmäpäinen ja Klubi karkasi vierasjohtoon. Puoliajan loppua kohden helsinkiläiset loivat paikkoja lisämaaleihinkin, mutta viimeiset ratkaisut pettivät ja tauolle siirryttiin maalin johdossa.

Toinen puolisko alkoi kuten ensimmäinen päättyi, HJK:n luodessa vaarallisemmat paikat. Kauaa ei toista osumaa jouduttukaan odottamaan. Mac Kandji karkasi oikealta laidalta ja painoi pallon hirvittävällä voimalla yläkulmaan, jättäen maalivahti Virtasen avuttomaksi. Hetken näytti, että Klubi menee jo menojaan, mutta sitten iski kotijoukkue. Taitava syöttökuvio päättyi argentiinalaiseen Luis Solignaciin, jolla oli helppo työ sijoittaa pallo lähes tyhjäksi pelattuun maaliin. Kavennuksen jälkeen alkoi hurja takaa-ajo ja HJK sai tehdä kaikkensa pitääkseen saarelaiset kurissa. Varsinaiseen hätään hienosti pelannut puolustus ei kuitenkaan joutunut ja lopusta piti huolen mainiosti maalilla jälleen esiintynyt Eriksson.

Suomen Cupin finaali pelataan lauantaina 27.9. ja vastaan asettu FC Inter. Klubin seuraava kotiottelu on torstaina 21.8., kun Rapid Wien saapuu Sonera Stadiumille Eurooppa liigan play-off -kierroksen ottelussa.

IFK Mariehamn – HJK   1-2 (0-1)

(70. Solignac – 30. Baah, 51. Kandji)

HJK: Eriksson, Lampi, Heikkinen, Heikkilä, Baah, Perovuo (88. Moren), Väyrynen, Savage, Lod, Zeneli (65. Mannström), Kandji (71. Forssell).

Vaihdossa: Wallén, Lehtinen, Mannström, Forssell, Moren, Viitikko, Schüller.