Otteluraportti: Ilves – HJK 1-3

Huikea toinen puoliaika Tammelassa toi Töölöön kolme pistettä.

Veikkausliigan toiseksi viimeinen kierros vei Klubin Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Molemmilla joukkueilla oli paljon pelissä, mitali ja europelipaikka.

HJK lähti viimeiseen vierasotteluunsa jonkin verran muuttuneella kokoonpanolla. Thomas Dähne joutui jäämään katsomon puolelle pienen vamman vuoksi ja maalille asteli Markus Uusitalo. Toppariparina pelasi pitkästä aikaa Lum Rexhepi ja Ivan Tatomirovic. Keskikentällä Anthony Annanin vierellä nähtiin Sebastian Dahlström ja oikeana laitalinkkinä Rafinha, joka on totuttu näkemään puolustuksessa. Klubin maalipörssin johtaja Alfredo Morelos kärsi ottelussa pelikiellosta.

Sinivalkopaitojen ensimmäinen puoliaika alkoi dramaattisesti. Maalivahti Markus Uusitalo törmäsi Ilveksen pelaajan kanssa ottelun ensimmäisellä minuutilla niin pahasti palloa tavoitellessaan, että joutui jättämään kentän. Maaliin asteli HJK:n kolmosmaalivahti Jiri Koski, jolle peli oli ensimmäinen Veikkausliigassa.

HJK:n peli oli ensimmäiset 45 minuuttia hakemista. Syötöt lähtivät välillä osoitteettomasti ja omia kuvioita ei oikein saatu syntymään. Ilves painoi täyden kotistadionin edessä painetta Klubin päätyyn ja sai aikaan useampiakin tilanteita. Yhden kaukovedon Jiri Koski torjui eteensä ja siitä Ilves rokotti johtomaalinsa pelin 31. minuutilla.

Toiselle puoliajalle kopista oli kaivettu ideaa ja tahtoa. HJK otti pelin haltuunsa ensi minuuteista. Jo 51. minuutilla syntyi 1-1 tasoitus, kun Odu syötti Taiwon irti laitaan, tämä keskitti ja Rafinha latoi pallon maaliin. 83. minuutilla syntymäpäiväsankari Odu pääsi tekemään johtomaalin ja vielä heti ennen loppua 88. minuutilla Rafinha neppasi nätin syötön yli Ilveksen puolustuksen ja Sebastian Dahlström iski lopputulokseksi 3-1 Klubille.

Koko joukkue huokui toisella puoliajalla voitontahtoa ja näytönhalua ja Ilves joutui vastaantulijaksi paineen edessä. Jiri Koski sai unohtumattoman ja odottamattoman Veikkausliigadebyytin. Rafinhasta kuoriutui pakkivuosien jälkeen tehokas laitalinkki ja Sebastian Dalhlström pelasi yhden kauden parhaista 45-minuuttisistaan. Hiusmalliaan lyhentänyt Dale lähti heti ottelun jälkeen Santahaminaan aloittamaan asepalvelustaan.

Kun IFK Mariehamn ja SJK voittivat myös omat pelinsä, säilyi mitalitaisto tasaisena viimeiselle kierrokselle asti. Pisteen johdossa oleva IFK Mariehamn saa Ahvenanmaalla vastaansa europelipaikasta raivokkaasti edelleen taistelevan Ilveksen. Sarjakakkonen HJK puolestaan kohtaa sunnuntain kotipelissään sarjakolmosen SJK:n. Ottelu alkaa kello 15.00.

Osta liput HJK-SJK otteluun tästä »

? GOAL: RAFINHA! Ilves vs HJK 1-1#HJK #PystiTöölöön #Veikkausliiga pic.twitter.com/CxLXfSlvjK

— HJK Helsinki (@hjkhelsinki) October 17, 2016

? GOAL: ODU! Ilves vs HJK 1-2#HJK #PystiTöölöön #Veikkausliiga pic.twitter.com/yZAEOOXHCF

? GOAL: DALE! Ilves vs HJK 1-3#HJK #PystiTöölöön #Veikkausliiga pic.twitter.com/IZn4URwdLM

Me ollaan HJK! @Klubipaaty @ForzaHJK #HJK #PystiTöölöön #Veikkausliiga pic.twitter.com/KAJs7Vp4wc