Otteluraportti: Klubi jäi tasapeliin Interin vieraana

Kolmella voitolla kautensa avannut HJK koki kauden ensimmäisen tappion edellisellä kierroksella, kun KuPS oli parempi 2-1 lukemin. Tuosta kamppailusta Klubin kokoonpano muuttuikin reilusti, kun avauksessa oli peräti seitsemän eri pelaajaa.

Myös Inter lähti kamppailuun tappio allaan, ja ottelun alku olikin molemmilta melko tunnustelevaa peliä. HJK otti pallonhallinnan totutusti kuitenkin haltuunsa.

Ensimmäinen tekopaikka syntyi kymmenennellä minuutilla, kun Inter-puolustaja rikkoi Nikolai Alhoa erinomaisesta vetosektorista vaparin arvoisesti. Mosan kierteinen veto suuntautui etuyläkulmaan, mutta Inter-vahti Henrik Moisander ehti torjumaan pallon kulmapotkuksi.

Kotijoukkue Interkin onnistui vuorollaan vyöryttämään hyökkäyksiä kohti Markus Uusitalon vartioimaa Klubin maalia. Vahvan puolustustyöskentelyn myötä yritykset kuitenkin jäivät tuloksettomiksi.

Ensimmäinen jakso oli edennyt vajaat puoli tuntia, kun HJK oli pakotettu tekemään ensimmäisen vaihtonsa. Itseään loukannut Riku Riski asteli vaihtoon ja hänet korvasi jo kolme maalia tällä kaudella iskenyt Filip Valenčič.

Valenčič tulikin väkevästi sisälle ja mies tarjosi heti Akseli Pelvakselle erinomaisen läpisyötön. Pelvaksen veto jäi kuitenkin hieman vaisuksi, ja hyvin vastaan tullut Moisander koppasi torjunnan.

Mitä pidemmälle ensimmäinen jakso eteni, sitä vahvemmin HJK painoi päälle. Ensiksi Ville Jalasto tarjoili loistavan syötön maalinedustalle, mutta Pelvas liukui tilanteeseen vain niukasti myöhässä. Heti seuraavasta keskityksestä Jalasto haki itse ratkaisua, mutta veto painui maalin yli.

Hyvästä paineesta huolimatta avausjaksolla ei osumia nähty ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Klubi otti pelin haltuunsa heti tauon jälkeen. Vajaa viisi minuuttia oli pelattu, kun Valenčičin jalasta lähtenyt pallo oli kimmota Interin pelaajan kautta maaliin, mutta peliväline lipui lopulta tolpan ohi kulmapotkuksi.

Seuraavaksi Mosa pääsi kokeilemaan boksin ulkopuolelta, mutta vastahyökkäyksen päätteeksi lähtenyt kova laukaus painui hienoisesti kotijoukkueen maalin yli. Heti perään oli Mosan vuoro tarjoilla, mutta Valenčičin jatko erinomaiseen pystypalloon painui suoraan Moisanderin syliin.

69. minuutilla Klubi suoritti toisen vaihdon, kun Nikolai Alho otettiin sivuun ja Rafinha tuli kentälle. Viisi minuuttia tästä, ja nähtiin Klubin viimeinen vaihto. Amr Gamal tuli vaihtoon ja hänet kärjessä korvasi João Klauss.

Klauss olikin heti kentälle päästyään lähellä erinomaista maalintekopaikkaa, mutta brasilialainen ei aivan päässyt pallon päälle Jalaston keskityksessä.

Klubi jatkoi pallonhallintaa loppuun asti, mutta matalalla tiiviisti puolustanut Inter ei kuitenkaan murtunut, ja lopulta Turun illassa ei nähty laisinkaan osumia.

Hyökkäyspäässä Klubilla oli muutama tekopaikka, mutta viimeinen silaus jäi kuitenkin tällä kertaa uupumaan. Vastapainoksi Faith Obilorin ja Hannu Patrosen johtama puolustus toimi erinomaisesti, eikä Uusitalo joutunut venymään paraatipelastuksiin.

– Puolustettiin hyvin ja meillä oli tarvittavat tekopaikat, mutta tänään ei osunut, HJK:n keskikenttäpelaaja Mosa kommentoi ottelun jälkeen.

– KuPS onnistui tekemään pari maalia, niin tänään oli tavoitteena pitää nollat ja siinä onnistuttiin.

– Ei tämä tulos meitä tyydytyä, vaikka puolustimme hyvin. Emme antaneet mitään vastustajalle. Pari vaihdetta olisi pitänyt laittaa lisää, jotta olisimme saaneet lisää tempoa ja tempon vaihteluja hyökkäykseen, toteaa päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Tasapelistä ansaitun pisteen myötä HJK jatkaa sarjassa toisena.

HJK pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 29.4, kun joukkue matkaa Vaasaan VPS:n vieraaksi. Ottelu alkaa kello 17:00.