Otteluraportti: Klubi sarjakärkeen vakuuttavan voiton myötä

HJK – FC Inter 3-0 (0-0)
Maalit: 47′ Klauss, 58′ Klauss, 76′ Valenčič

Ensimmäinen puoliaika

Viime perjantaina TPS:n kaataneesta avauskokoonpanosta vaihtui kaksi miestä Inter-kamppailuun. Amr Gamal aloitti kärjessä João Klaussin tilalla ja Ville Jalasto vaihtui Hannu Patroseen puolustuslinjassa. Turussa erinomaisesti pelannut Maksim Rudakov jatkoi maalinsuulla.

HJK ja Inter ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti, eikä noissa otteluissa nähty yhteensä kuin yksi osuma. Tällä kertaa kamppailu alkoi huomattavasti edeltäjiään avoimempana.

Klubi onnistui ensimmäisen vartin aikana vyöryttämään usean hyökkäyksen, mutta viimeinen silaus jäi uupumaan. Gamal oli kertaalleen erinomaisessa puskupaikassa, mutta hän ei aivan ylettänyt palloon.

Inter oli jälleen vähemmän pallossa, mutta turkulaisten vastaiskut ja erikoistilanteet olivat vaarallisia. Reilun parinkymmenen minuutin jälkeen Mika Ojala lähetti erinomaisen sivuvaparin Rudakovin maalinedustalle, mutta Klubin onneksi yksikään vierasjoukkueen pelaajista ei palloon osunut.

Seuraavaksi Gamal pääsi kokeilemaan laukomista Filip Valenčičin esityöstä, mutta tällä kertaa laukaus painui hienoisesti Inter-maalin tolpan väärältä puolelta.

37. peliminuutilla avausmaali oli jo todella lähellä, kun Valenčič pääsi ampumaan rangaistusalueen sisältä Evans Mensah’n syötöstä. Valenčičin laukaus pamahti kuitenkin harmillisesti etutolppaan.

Ensimmäisellä puoliskolla pelattiin jo lisäaikaa, kun Rudakov joutui vielä venymään haastavasti laskeutuneen vedon tielle, mutta liimasi kuitenkin pallon varmuudella syliinsä.

Paikoista huolimatta tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika

HJK suoritti puoliajalla vaihdon, kun Klauss korvasi Gamalin kärjessä.

Vaihdon tehokkuus konkretisoitui hyvinkin nopeasti, kun Klauss heilutti verkkoa oltuaan kentällä vain minuutin. Mosa lähetti kulmapotkun joka kimposi Klaussin ulottuville ja hyökkääjä iski kauden viidennen osumansa vastustamattomasti.

HJK jatkoi vauhdilla ja vajaan tunnin kohdalla sama mies rokotti Interiä uudestaan. Sebastian Dahlström pelasi boksin reunalta erinomaisen syötön kohti keskustaa ja Klauss laukoi suoraan syötöstä pallon tarkasti tolpan kautta ohi Inter-vahti Henrik Moisanderin.

68. minuutilla nähtiin toinen vaihto, kun Mensah teki kentällä tilaa Nikolai Alholle. Heti seuraavalla pelikatkolla nähtiin viimeinen vaihto, kun Juha Pirinen tuli Mosan tilalle.

Vajaa vartti ennen loppua Klubi pääsi iskemään kuin varkain. Anthony Annan sai pallon keskialueella ja hän näki loistavasti vapaassa juoksulinjassa olevan Valenčičin. Slovenialainen pääsi iskemään Klubin kolmannen osuman pitkän kuljetuksen päätteeksi.

Heti perään Valenčič karkasi toistamiseen, mutta tällä kertaa laukaus painui tolpan väärältä puolelta. Erinomaisella pelipäällä ollut hyökkääjä oli lähellä maalintekoa vielä aivan viimeisillä minuuteilla, mutta pallo kimposi tolpasta päätyrajan yli.

Hyvistä paikoista huolimatta lisäosumia ei enää nähty ja näin Klubi nappasi kolmannen perättäisen voittonsa 3-0 lukemin. Erityisen vahva toinen puoliaika oli varmasti parasta Klubia, jota tällä kaudella on nähty.

Voiton myötä HJK siirtyi sarjan piikkipaikalle. Toisena oleva KuPS on kaksi pistettä Klubin perässä, tosin ottelun enemmän pelanneena.

HJK jatkaa otteluitaan lauantaina, kun Telia 5G Areenalle saapuu vieraaksi Espoon Honka. Ottelu alkaa kello 15:00. Liput Tiketistä »