Otteluraportti: Klubille tärkeä vierasvoitto TPS:n vieraana

TPS – HJK 0-1 (0-1)
Maalit: 43′ Valenčič

Ottelu alkoi aurinkoisella Veritas stadionilla totutuissa merkeissä. HJK piti palloa hallussa, mutta isäntien tiivis puolustuspeli ei antanut mahdollisuuksia maalipaikkoihin.

TPS puolestaan pääsi yrittämään maalia parikin kertaa ensimmäisen kympin jälkeen. Ensimmäisessä tilanteessa Klubin puolustus siivosi pallon maaliviivalta, toisessa Maksim Rudakov torjui erinomaisesti Mika Ääritalon lähietäisyydeltä lähteneen puskun.

Kun ottelua oli pelattu vain vartti, oli Klubi pakotettu tekemään ensimmäisen vaihdon. Ville Jalasto nilkutti kentältä pois, ja loukkaantumisen jälkeen paluun tehnyt Juha Pirinen tuli kentälle.

Isäntien hetkittäisen vyörytyksen jälkeen Klubi otti jälleen pelin haltuunsa. 25. peliminuutilla João Klauss pääsi puskemaan Evans Mensah’n erinomaisesta esityöstä, mutta TPS-vahti Jonathan Viscosi onnistui nyrkkeilemään pallon kulmapotkuksi.

Heti perään Klubi sai kulmapotkun jälkitilanteesta erinomaisen paineen, mutta Sebastian Dahlströmin laukaus kilpistyi uhrautuvaan TPS-puolustukseen.

Seuraavaksi oli Mosan vuoro koittaa vapaapotkusta. Keskikentän taiturin veto kiersi kuitenkin harmillisesti ohi etutolpan väärältä puolelta.

Ensimmäinen puolisko läheni vääjäämättä loppuaan, kun Klubi iski arvokkaan avausmaalin. Vaihdosta sisään tullut Pirinen murtautui laidalta boksiin taidolla, ja passasi kohti takatolppaa. Vapaana ollut Filip Valenčič laukoi suoraan syötöstä pallon varmasti verkon perukoille iskien Klubin johtoon kauden neljännellä osumallaan.

Valenčičin maali jäi ensimmäisen jakson ainoaksi, ja näin tauolle siirryttiin Klubin maalin johdossa.

Klubi jatkoi pelinhallintaa heti toisen jakson alussa. Ensimmäinen paikka siunaantui Klaussille parin minuutin pelin jälkeen, mutta brasilialaisen jatko Rafinhan keskityksestä painui maalin ohi.

Vähitellen myös TPS pääsi peliin jälleen mukaan. Rudakov joutui tosissaan torjuntatöihin 52. minuutilla, kun hän koppasi Onni Valakarin vedon varmuudella.

Reilun tunnin pelin jälkeen TPS vyörytti hyökkäystä Klubin maalia kohti. Parin pompun jälkeen pallo tuli Joakim Latoselle, jonka laukaus kilpistyi kuitenkin Klubin maalin tolppaan. Latonen ehti ensimmäisenä myös paluupalloon, mutta siitä lähteneeseen laukaukseen Rudakov ehti eteen.

Jos HJK hallitsi toisen jakson alkua, pääsi kotijoukkue niskan päälle pelin edetessä. TPS piti palloa hallussaan, mutta hyökkäys toisensa jälkeen törmäsi HJK:n puolustusmuuriin.

Noin vartti ennen peliajan loppua nähtiin Klubin toinen vaihto, kun Eetu Vertainen tuli Mosan tilalle kentälle.

Muutama minuutti ennen ottelun loppua Klubi suoritti viimeisen vaihtonsa, kun Amr Gamal korvasi Klaussin kärjessä.

Vielä lisäajalla TPS onnistui luomaan hyvän tekopaikan, mutta Rudakov venyi jälleen tärkeään torjuntaan.

Kaiken kaikkiaan toinen puoliaika oli varsin tasaista vääntöä. TPS selvästi nosti hyökkäysintoaan pelin edetessä, mutta Klubin puolustus kesti tarvittavat tilanteet.

Klubin voiton johtohahmona toimi erityisesti maalivahti Maksim Rudakov, jonka lukuisat torjunnat siivittivät Klubin toisen perättäiseen voittoon. Kun lisämaaleja ei Turussa nähty, päättyi ottelu HJK:n maalin voittoon.

– Aloitimme hyvin, olimme hyvin latautuneet, ja loimme heti pari maalipaikkaa. Pelasimme Ville Jalaston loukkaantumisen jälkeen hetken vajaalla, ja TPS pääsi peliin mukaan. Selvisimme siitä, saimme pelin uudestaan haltuun ja lopulta ansaitun maalin. Toisella puoliajalla jotenkin lopetimme pelaamisen emmekä saaneet enää pallokontrollia, meni vähän sekavaksi. Molemilla oli hyviä maalipaikkoja, meilläkin muutama 2-3 vastaan 1 hyökkäys joista emme kuitenkaan onnistuneet, analysoi päävalmentaja Mika Lehkosuo.

– Me jatkettiin meidän hyvää vierassaldoa: viisi vieraspeliä, neljä voittoa ja yksi tasapeli. Vieraissa olemme tuloksellisesti olleet vakuuttavia. Nyt pitää siirtä sama ote kotikentälle. Meillä tulee kolme kotipeliä putkeen, joten nyt on hyvä mahdollisuus näyttää, vakuuttaa Lehkosuo.

Voiton myötä Klubi jatkaa sarjataulukossa toisena. Ero ykkösenä olevaan RoPSiin kaveni pisteeseen.

HJK pelaa seuraavan kerran tiistaina 22.5, kun Telia 5G Areenalle vieraaksi saapuu Inter. Ottelu alkaa 18:30. Liput Tiketistä »