Otteluraportti: Klubilta täysin suvereeni esitys VPS:aa vastaan

HJK vs VPS 5-0 (2-0)
Maalit: 22′ O’Shaughnessy, 25′ Mensah, 57′ Mensah, 75′ Auvinen (om), 90+’ Peiponen

Keskiviikkona Kuopiossa 2-2 tasapelin KuPSin kanssa pelanneesta avauskokoonpanosta vaihtui yksi pelaaja, kun pelikieltonsa kärsinyt Anthony Annan aloitti Filip Valenčičin tilalla.

Vaihtopenkin puolella nähtiin ilahduttava paluu, kun pitkään sivussa ollut Riku Riski oli mukana ottelun kokoonpanossa.

Klubi aloitti ottelun todella vahvasti ja pelin paine pysyi vieraiden päädyssä. Ensimmäinen todellinen tekopaikka syntyi reilun vartin jälkeen, kun Mosa pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta veto painui hienoisesti ohi VPS:n maalin.

Heti perään Faith Obilor pääsi kokeilemaan kulmapotkun jälkikahinoista, mutta topparin veto suuntautui suoraan VPS-vahti Marko Meeritsin syliin.

22. Klubi pääsi iskemään nopeasti vastaan, kun Anthony Annan kaivoi pallon keskikentällä itselleen, ja lähetti pelivälineen nopeasti vasempaan laitaan Daniel O’Shaughnessylle. Laitapuolustaja lähti pitkään kuljetukseen, joka päättyi upeaan laukaukseen maalin alakulmaan.

Vain pari minuuttia ehti kulua ja HJK iski toistamiseen. Pallo liikkui jälleen vasenta kaistaa pitkin, tällä kertaa Evans Mensah’lle, jonka yllättävä laukaus pienestä kulmasta yllätti Meeritsin täysin. Osuma oli Kuopiossakin osuneelle Mensah’lle kauden toinen.

Ensimmäinen nelivitonen edettiin loppuun asti Klubin tahdissa, eikä VPS päässyt kertaakaan koko jakson aikana ahdistelemaan Maksim Rudakovia HJK-maalilla. Lisäosumia ei ensimmäisellä puoliajalla kuitenkaan enää nähty, ja tauolle siirryttiin mukavassa 2-0 tilanteessa.

Toinen jakso alkoi HJK:n väkevällä pallonhallinnalla, mutta VPS hivuttautui hetkellisesti peliin mukaan, luoden ensimmäisen hienoisen paineen Klubin maalille. Obilorin ja Hannu Patrosen johtama puolustus piti vieraat kuitenkin poissa todellisilta tekopaikoilta.

Klubi otti pelin hallintaansa kuitenkin nopeasti ja tulosta tuli. Käynnissä oli 57. peliminuutti, kun Klubi sai kulmapotkun. Mosa pelasi erikoistilanteen matalana boksin reunalle vapaana olleelle Mensah’lle, joka haki jalan vapaaksi ja tälläsi illan toisellaan Klubin jo kolmen maalin karkumatkalle.

64. minuutilla nähtiin ensimmäinen vaihto, kun Riku Riski korvasi Nikolai Alhon. Seuraavalla pelikatkolla Amr Gamal tuli João Klaussin tilalle kärkeen.

Vaihtomiehet loivat heti oivallisen tekopaikan vastahyökkäyksestä, mutta Gamalin laukaus epäonnistui Riskin erinomaisesta tarjoilusta. Mensah ehti vielä laukomaan ennen päätyrajaa, mutta pienestä kulmasta lähtenyt veto painui sivuverkkoon.

HJK jatkoi maalitehtailuaan noin vartti ennen loppua. Annan haki boksissa ovelaa jatkoa, jonka VPS-puolustus kuitenkin onnistui blokkaamaan päätyrajaa kohti. Paikalla ensimmäisenä ehtinyt Mosa pelasi pallon välittömästi maalinedustalle, josta se kimposi maaliin VPS:n pelaajan kautta.

Neljännen osuman jälkeen nähtiin viimeinen vaihto, kun maalinteon aloittaneen O’Shaughnessyn korvasi kentällä Roni Peiponen.

Peiponen onnistuikin kaunistelemaan vielä loppulukemat 5-0, kun puolustaja upotti pallon verkkoon tarkalla laukauksella rangaistusalueen rajalta.

HJK ei jättänyt Telia 5G Areenan illassa mitään saumaa vaasalaisille, vaan Klubilta nähtiin todella ehjä ottelu.

Voiton myötä sarjan piikkipaikalla oleva HJK kasvatti eroa toisena olevaan RoPSiin nyt yhdeksään pisteeseen. Rovaniemeläisillä on tosin kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

HJK pelaa seuraavan kerran perjantaina 29.6, kun joukkue matkaa Lahteen FC Lahden vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18:30 ja ISTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä: Ruutu+ »