Otteluraportti: Klubin hallinnasta huolimatta Inter voitti Suomen Cupin finaalin

HJK – FC Inter 0-1 (0-0)
Maali: 83′ Kuningas

Maanantaina tärkeän voiton Veikkausliigassa PS Kemistä saanut Klubi lähti otteluun hyvinkin ennakoidun mukaisella avauskokoonpanolla.

HJK ja Inter iskivät yhteen viimeksi huhtikuun lopulla Turussa, jossa päädyttiin maalittomaan tasapeliin HJK:n hallinnasta huolimatta.

Myös tällä kertaa Klubi löi alkutahdit kamppailussa. Ensimmäisen vartin aikana isännät saivat vyörytettyä useamman hyökkäkysen, mutta tilanteista tuloksena oli vain kulmapotku toisensa jälkeen.

24. minuutilla Klubille aukesi erinomainen paikka, kun Filip Valenčič pääsi murtautumaan boksiin Maksim Rudakovin pitkän avauksen jälkeen. Valenčič syötti Klaussille takaviistoon, mutta vapaassa paikassa olleen brasilialaisen laukaus suuntautui Inter-vahti Henrik Moisanderin ulottuville.

Heti perään Rudakov joutui torjuntatöihin ensimmäistä kertaa ottelussa. Mika Ojala ampui erinomaisen vapaapotkun, mutta venäläinen venyi pallon tielle upeasti.

Ensimmäinen jakso eteni loppua kohden vauhdikkaana ja kentällä tunteet lämpenivät ajoittain. Vaikka pallo pomppikin maalinedustalla molemmissa päissä, ei avausjaksolla nähty osumia. Näin tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

HJK jatkoi pallonhallintaa toisella jaksolla. Hyökkäyksissä oli hyviä aihioita, mutta pystysyöttöjen ja -juoksujen ajoitukset lipsahtivat paitsion puolelle.

Peli pysyi täysin Klubin hallussa, eikä Interillä ollut juurikaan mahdollisuuksia pelinrakenteluun. Klubi puolestaan käytti molempia laitoja ahkerasti, mutta Interin tiivis puolustus ei murtunut kovasta yrityksestä huolimatta.

78. minuutilla Klubi suoritti ensimmäisen vaihdon, kun Nikolai Alho teki kentällä tilaa Eetu Vertaiselle

Koko jakso oli edetty täysin Klubin tahdissa, mutta Inter iski ensimmäisestä paikastaan. Turkulaiset pääsivät nopeaan vastaiskuun, jossa Timo Furuholmille avautui tekopaikka. Rudakov torjui ensimmäisen vedon hienosti, mutta paluupalloon ensimmäisenä ehtinyt Mikko Kuningas naulasi pallon verkkoon.

Pian takaiskun maalin nähtiin toinen vaihto, kun Amr Gamal korvasi Hannu Patrosen kentällä.

Ottelun loppua kohden Klubi paineisti pelin jälleen vieraspäätyyn. Inter pääsi kuitenkin vielä kerran kokeilemaan vapaapotkusta, mutta Rudakov venyi oivaan torjuntaan. Aivan lopussa Valenčič puolestaan pääsi ampumaan volleysta, mutta veto painui hiuksen hienosti ohi tolpan väärältä puolelta.

Kun lisäosumia ei enää nähty, päättyi Suomen Cupin finaali Interin 1-0 voittoon. HJK onnittelee voittajia.

HJK pelaa seuraavan kerran Veikkausliigaa perjantaina 18.5, kun joukkue matkaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18:30