Otteluraportti: KuPS-HJK 0-1 (0-0)

Klubin kausi tuli päätökseen, kun se kukisti Veikkausliigan päätöskierroksen ottelussaan KuPSin vieraissa 0-1. Pronssille sijoittuineiden helsinkiläisten ainoasta maalista vastasi varttia ennen loppua Ousman Jallow.

Klubilla oli vielä ennen päätöskierrosta ohuet saumat Suomen mestaruuteen, mutta SJK:n ja RoPSin johtomaalit otteluidensa alussa vesittivät sinivalkoisten mestaruushaaveet lopullisesti. Klubin ja KuPSin välisestä ottelusta ei silti tunteita ja tilanteita puuttunut, vaan ottelussa nähtiin muun muassa kaksi epäonnistunutta rangaistuspotkua.

Ensimmäisellä jaksolla ei kovin montaa huippupaikkaa nähty kummassakaan päässä. Paras paikka aukeni Klubille, kun Toni Kolehmainen puikkelehti rangaistusalueella kohti maalia ja Ebrima Sohna joutui kaatamaan Kolehmaisen. Tuomarin pilli soi ja pallo vietiin rikkeen seurauksena pilkulle.

Erfan Zeneli asettui pallon taakse, mutta Zenelin kauden yhdeksäs maali jäi haaveeksi, kun Joonas Pöntinen torjui Zenelin löysän laukauksen vasemmasta alakulmasta. Torjunnan seurauksena tauolle poistuttiin 0-0 lukemissa.

Toisella jaksolla peliin tuli lisää vauhtia ja tilanteita nähtiin ensimmäistä jaksoa enemmän molemmissa päädyissä. Huippuvaarallisille paikoille molemmilla oli kuitenkin hankaluuksia päästä ja oikeastaan Ousman Jallow’n maaliin johtanut tilanne oli yksi ainoista kunnollisista maalipaikoista toisella jaksolla.

Atom sai korkean pallon rangaistusalueen rajan tuntumassa, otti sen rinnalla haltuun ja syötti heti seuraavalla kosketuksella keskustassa kytänneelle Jallow’lle. Gambialainen hyökkääjä otti yhden kosketuksen sivuun, harhautti sillä puolustajan, ja laukoi pallon varmasti alakulmaan. 0-1 HJK:lle.

Ottelun lopussa nähtiin vielä draamaa, kun Saku Savolaisen nurinmeno tulkittiin lisäajan alussa virheeksi ja KuPSille tuomittiin rangaistuspotku. Savolainen venytti palloon Tapio Heikkilän edessä ja tilanne näyttikin täysin normaalilta pallontavoittelutilanteelta, jossa ei kunnollista kontaktia ollut.

Nuori Urho Nissilä ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Daniel Örlundia, joka torjui Nissilän vedon oikeasta alakulmasta. Pian ottelun toisen epäonnistuneen rankkarin jälkeen soi tuomarin pilli viimeisen kerran tällä kaudella ja HJK:n kausi päättyi voittoon ja kolmanteen sijaan.

Suuria juhlia ei pronssimitalit helsinkiläisissä kirvoittaneet, vaan lähinnä ilmassa oli haikeutta ottelun ja kauden päätyttyä. Markus Heikkinen ja Rasmus Schüller saivat Klubifaneilta suurimmat aplodit ja jäähyväiset. Heikkinen siirtyy AC Ouluun ja Schüller jatkaa uraansa ruotsalaisessa BK Häckenissä ensi kaudella.

Kolmas sija varmisti Klubille europelit myös ensi kaudeksi. Mestari-SJK pelaa Mestarien liigan karsintoja ja HJK ja RoPS puolestaan Eurooppa-liigan karsintoja.

HJK: Örlund; Heikkilä, Heikkinen, Ojala, Taiwo; Moussi, Schüller; Atom, Kolehmainen, Zeneli; Jallow

Vaihdossa: Dähne, Peiponen, Sorsa, Klinga, Alho, Mendy, Savage

KuPS-HJK 0-1 (0-0)