Otteluraportti: KuPS – HJK 2-2 (1-2)

Viime hetkien tasoitusmaali vei HJK:lta täyden pistepotin sunnuntaina KuPS:n vieraana Kuopiossa. 2-2 -tasapeliin päättynyt ottelu oli alusta loppuun vauhdikas ja jännittävä kamppailu, eikä pisteiden jakaminen ollut suuri vääryys ottelun tapahtumiin nähden. HJK ehti ottaa ensimmäisellä puoliajalla jo kahden maalin karkumatkan Nikolai Alhon ja Demba Savagen pyssyttäessä maalin mieheen, mutta Ats Purjeen kaksi maalia toivat kotijoukkueen kuilun partaalta vielä tasalukemiin.

KuPS aloitti ottelun hurjalla painostuksella. Korkea ja kova prässi puri, ja pallo pyöri pariinkin otteeseen todella vaarallisen näköisesti Klubin maalin edustalla, mutta puolustus ja Michael Tørnes pitivät pintansa. Kova paine onnistuttiin purkamaan ja pian heiluikin verkko jo kuopiolaisten päädyssä. KuPSin puolustus joutui vetäisemään vauhdissa olleen Demba Savagen nurin lähellä rangaistusaluettaan ja Nikolai Alho asettui pallon taakse. Kierteinen vapaapotku suhahti kohti ylänurkkaa ja maalivahti Tomi Maanoja ei voinut kuin katsoa voimattomana Alhon kauden viidennen täysosuman syntyä. KuPS jatkoi maalin jälkeen vahvaa painostustaan, mutta HJK:n nopeat vastahyökkäykset alkoivat pikkuhiljaa purra. Juuri sellaisesta syntyi illan toinen puolen tunnin kohdalla. Savage pääsi vauhtiin pallonriiston jälkeen, pelasi tyylikkäästi yhteen vapaaksi hakeutuneen Mac Kandjin kanssa ja ohjasi pallon maaliin. KuPSin rajusta yrityksestä huolimatta näytti jo, että HJK pääsee tauolle kahden maalin johdossa, mutta toisin kävi. Tuomas Rannankari karkasi vasemmalta laidalta ja pelasi pallon maalin eteen, jossa Gideon Baah pääsi väliin Ats Purjeen ensimmäiseen yritykseen, mutta toista kukaan ei ollut enää torjumassa.

Toinen puoliaika noudatti pitkälti samaa kaavaa, mutta Klubin hyvät vastahyökkäykset vähenivät ottelun kuluessa kotijoukkueen hakiessa tasoitusta vimmatusti. Tørnes esitti maalilla jälleen pari paraatipelastusta, eikä paine HJK:n päässä näyttänyt millään tuovan tulosta. Muutamaa minuuttia ennen päätösvihellystä KuPS:n keskitys jäi pomppimaan Klubin alueelle ja nigerialaishyökkääjä Chibuike Nnah ehti nostamaan pallon ohi Tørnesin, eikä tanskalainen voinut enää välttää kontaktia. Pallo vietiin pilkulle, josta Purje sijoitti sen varmasti alanurkkaan. Vielä pelin viimeisillä sekunneilla kuopiolaisilla oli loistava paikka katkaista HJK:n tappiottomien otteluiden sarja, mutta Tørnes venyi ilmiömäiseen torjuntaan estääkseen Omar Colleyn viimeistelyn ja KuPSin miehet eivät kyenneet sijoittamaan irtopalloa avoimeen maaliin.

Piste nosti Klubin kaulan sarjan kärjessä 11 pisteeseen, kun toisena sarjassa oleva SJK on pelannut kolme ottelua vähemmän. HJK pitää nyt viikon tauon peleistä, jonka jälkeen keskittyminen suunnataan Euroopan kentille. Tiistaina 15.7. vastaan asettuu Skopjessa Makedonian mestari FK Rabotnicki Mestarien liigan toisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa. Klubi saa vahvistuksia mukaan kamppailuun, kun loukkaantumisistaan toipuvat Rasmus Schüller ja Sebastian Sorsa sekä KuPS-ottelun perheenlisäyksen vuoksi väliin jättänyt Mika Väyrynen palaavat kokoonpanoon.

KuPS – HJK   2-2 (1-2)

(44. Purje, 86. Purje – 10. Alho, 31. Savage)

HJK: Tørnes; Lampi, Heikkinen, Moren, Baah; Tainio, Lod; Alho, Konan (71. Heikkilä), Savage; Kandji.

Vaihdossa: Eriksson, Wallén, Forssell, Mannström, Lassas.

Muuta: 14. peräkkäinen tappioton ottelu Veikkausliigassa (15 kaikissa kilpailuissa), Heikkisen 100. Veikkausliigaottelu HJK:n paidassa.