Otteluraportti: Maaliton tasapeli Lahdesta

Kaksi vähiten Veikkausliigassa maaleja päästänyttä, hyvin puolustavaa joukkuetta kohtasi Lahdessa. Hiihtostadionin jylhissä mäkihyppymaisemissa erityisesti ensimmäinen puoliaika oli HJK:n hallintaa ja tilanteita lahtelaisten maalille syntyi.

1. puoliaika

Kenties paras hetki oli heti 8. minuutilla kun Atom pääsi loistopaikkaan, mutta päätti vielä syöttää Vincentille. Tämä ohjasi pallon maaliin, mutta tilanne vihellettiin paitsioksi. Puolen tunnin pelin jälkeen lahtelaispakin lapikkaasta lähti paha harhasyöttö, jonka Morelos nappasi. Väkivahva hyökkääjä painoi väkisin eteenpäin, mutta vetopaikka ajautui liian nurkkaan ja kuti ohjautui niukasti ohi maalin.

Pirteästi oikealla laidalla esiintynyt Evans Mensah pyöritti 37. minuutilla hyvin itsensä vapaaksi ja syötti maalille. Juha Piriselle aukesi kaukovedon paikka ja kova kuti lähtikin, mutta maalivahti Vasjutin onnistui vaivoin torjunnassaan.

2. puoliaika

Toinen puoliaika oli ensimmäistä tasaisempi ja Lahtikin sai rakennettua peliään. 52. minuutilla Mensah pyöritti hyvin laidassa ja sai hallitun vedon lähtemään, niukasti ohi.

Vaihdoilla koetettiin saada peliä kääntymään. 66. minuutilla Mensah vaihdettiin pois ja Demba Savage pääsi yrittämään kuparin rikkomista. 76. minuutilla Atom antoi tilaa Jallow´lle.

Ei auttanut. Maalinteko ei onnistunut nyt, kuten ei vierasderbyssäkään tiistaina, hallinnasta ja maalipaikoista huolimatta. Lahtelaiset saivat vielä lopussa hyökkäyksiä kohti HJK:n maalia, mutta kivikova puolustus ei taipunut.

HJK on nyt pelannut neljä peliä päästämättä maaliakaan. Thomas Dähne maalilla ja Obilor, Patronen, Pirinen ja Rafinha osoittivat jälleen kovan tasonsa.

HJK kohtaa keskiviikkona Telia 5G Areenalla viime kauden pronssimitalistin, entisen Klubiluotsin Sixten Boströmin SJK:n.

Liput kuumaan peliin ja Juhlavuoden lippupaketin (3 peliä ja kaulaliina) saat Tiketistä »

”Pitäisi onnistua käyttämään maalipaikat, ensijaksolla useampi tilanne” #HJK #FCLahtiHJK #Veikkausliiga (0-0) pic.twitter.com/3vBjm42bNF