Otteluraportti: Maaliton tasatulos FCI Levadian kanssa

Viron liiga on jo pyörähtänyt käyntiin, ja FCI Levadia johtaa sitä tappioitta neljän kierroksen jälkeen. Klubi puolestaan on marssinut Suomen Cupissa puolivälieriin, jossa vastaan asettuu KuPS.

Lauantainen ottelu Telia 5G Areenalla tarjosi lopulta tukun tekopaikkoja, mutta tasainen vääntö päättyi maalittomaan tulokseen.

Klubilta oli ottelusta sivussa useita pelaajia maajoukkuekomennusten vuoksi, mutta avauksessa nähtiin silti vain yksi uusi pelaaja, kun Klubi 04:ssä lähtökohtaisesti pelaava Kevin Kouassavi-Benissan avasi laitapuolustajan paikalla.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin oikeastaan vain yksi kunnollinen tekopaikka, josta vastasi vierasjoukkue Levadia. Aime Gandon jatko takatolpalta painui kuitenkin ohi Maksim Rudakovin vartioiman Klubi-maalin.

HJK onnistui luomaan useita hyökkäyksiä, mutta viimeinen silaus uupui. Usea paikka vastaiskuille kuivui myös kasaan paitsioiden vuoksi.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin myös yllättävän kuumia tunteita, kun puoliskolla nähtiin jälkipelien vuoksi peräti kolme varoitusta.

Klubi aloitti toisen puoliajan väkevästi, kun ensiksi João Klauss peippasi itsensä oivaan vetopaikkaan, mutta erinomaisesti torjunut Sergei Lepmets venyi pallon tielle.

Seuraavaksi Evans Mensah pääsi kokeilemaan kahdestikkin, mutta Lepmets torjui molemmat yritykset jaloillaan.

Brasilialainen Klauss pelasi vasta toista otteluaan Klubin paidassa, mutta nuoren hyökkääjän avut joukkueelle ovat nousseet välittömästi esille. Isokokoinen hyökkääjä suojaa palloa erinomaisesti, ja miehellä on erinomaisesti malttia jakaa palloa sivuilleen.

Ottelussa nähtiin myös debytantti, kun viikolla Klubin kanssa sopimuksen tehnyt egyptiläinen Amr Gamal tuli vaihdosta sisään. Gamal väläytteli heti pallollista osaamistaan, ja taitava 26-vuotias haastoikin vastustajia ennakkoluulottamasti.

Ottelun 82. minuutilla Klubille siunaantui ottelun paras paikka, kun Riku Riski pääsi ampumaan rangaistuspotkun. Lepmets kuitenkin kruunasi iltansa nappaamalla rankkarinkin kiinni.

HJK pelaa seuraavan kerran Torstaina 29.3, kun vastaan asettuu KuPS. Ottelu alkaa kello 18:30.
Panoksena ottelussa on paikka välierissä, jossa vastaan asettuu voittaja parista SJK-Honka.