Otteluraportti: Metroderby päättyi pettymykseen

Uuden paikallispelien sarjan korkannut Suomen Cupin Metroderby päättyi Klubin osalta pettymykseen. Honka vei voiton ja suoran pääsyn Cupin puolivälieriin. HJK:n taival jatkuu puolivälieräkarsintaan, jonka vastustaja arvotaan maanantaina 12.3.2018.

Ottelun luonne kävi heti alusta asti selväksi. HJK hallitsi palloa mielin määrin ja vastustaja puolusti tiiviisti. Honka ei kovin montaa hyökkäystä ottelun aikana saanut rakennettua, mutta sai silti tukun vaarallisia maalipaikkoja.

Avausmaali tuli 34. minuutilla. Klubin vapaapotkun jälkitilanteesta Honka avasi nopeasti pitkällä pallolla. Yksin Klubin puolustusta hoitanut Rafinha ei saanut palloa haltuunsa, vaan kaksi Hongan hyökkääjää pääsi läpiajoon. Rudakov HJK:n maalissa ei mahtanut tilanteelle mitään, ja Hongan Ömer vei joukkueensa johtoon.

Klubin tasoitus tuli toisella puoliajalla 64. minuutilla Mosan hienosta yksilösuorituksesta. Pitkän pallonhallintajakson päätteeksi Mosa peippaili komeasti läpi Honka-puolustuksen ja laukoi kohti maalia. Pallo otti kimmokkeen Honka-puolustajasta ja yllätti maalivahdin. Tasapeli olisi riittänyt HJK:lle lohkovoittoon.

Tasoituksen jälkeen Klubi jatkoi sinänsä mallikasta hyökkäyspeliään ja sai muutamia maalipaikkoja. Paras paikka saatiin luotua Evans Mensah’lle 89. minuutilla. Tyhjä maali oli jo edessä, mutta laukaus lähti taivaan tuuliin.

Ratkaisu tuli lisäajalla. Honka pelasi komean kombinaation Klubin puolustuksen löysäillessä. Vaarattoman oloisessa maata pitkin tulleessa keskityksessä Obilor yritti purkaa tilanteen potkaisemalla pallon kauas pois. Potku osui kuitenkin Honka-hyökkääjän jalkaan, josta tuomari sai täyden syyn viheltää ja osoittaa pilkkua. Hongan Hervás upotti rankkarin varmasti ohi Rudakovin.

– Joukkueen sitoutminen kollektiiviseen puolustuspelaamiseen ei ole sillä tasolla kuin sen pitäisi olla. Vaikka vastustajat saavat vain harvoja hyökkäyksiä, ovat ne aina vaarallisia. Käytännössä hallitsemme peliä ja luomme maalipaikkoja, mutta se ei riitä. Asia on korjattava, toteaa päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Joukkue pitää nyt pienen loman rankan harjoittelujakson päätteeksi. Työhön palataan jälleen keskiviikkona.