Otteluraportti: Olimpija Ljubljana tyly isäntä

Olimpija vs HJK 3-0

Klubin avauksessa ei torstaina nähty yllätyksiä, vaan joukkue lähti tismalleen samalla kokoonpanolla liikkelle, kuin Bate-kamppailussa reilu viikko sitten.

Klubi aloitti väkevästi ja Evans Mensah pääsi kokeilemaan maalintekoa jo ensimmäisellä minuutilla. Ghanalaisen laukaus painui kuitenkin suoraan Olimpija-vahti Aljaž Ivačičia kohti.

Myös isännät saivat nopeasti luotuan tekopaikan, mutta rangaistusalueen reunalta lähtenyt veto painui hienoisesti hyvin tilanteessa mukana olleen Maksim Rudakovin vartioiman maalin ohi.

Räväkän ensimmäisen viiden minuutin jälkeen ottelu seesteyityi, vaikka peli pysyi melko avoimena. Olimpijan korkea prässi aiheutti kuitenkin HJK:lle ongelmia pelinavaamisessa ajoittain.

17. peliminuutilla isännät hyödynsivät Klubin heikon syötön ja vastahyökkäyksestä Daniel Avramovski laukoi tulisesti, mutta pallo kilahti HJK:n onneksi tolppaan.

Puolen tunnin pelin jälkeen Klubi pääsi puolestaan nopeaan vastahyökkäykseen. Riku Riski lähetti pallon keskustaan João Klaussille, joka jatkoi Mensah’lle täyteen vauhtiin. Mensah pääsi ampumaan vapaasta paikasta boksin sisältä, mutta laukaus suuntautui ohi etukulmasta.

Ensimmäistä jaksoa oli takana jo 38 minuuttia, kun Olimpija rakensi hyökkäystä oikealta laidalta. Keskitys tavoitti boksin sisältä Abass Issah’n, joka vei isännät johtoon maltillisella sijoituksella ohi voimattoman Rudakovin.

Vielä lisäajalla Olimpija sai luotua todellisen tekopaikan, mutta Rudakov venyi ilmiöimäiseen pelastukseen, estäen isäntiä tuplaamasta johtoaan tauolle.

Toinen jakso sai Klubin kannalta vaikean alun, kun vain vajaan viiden minuutin pelin jälkeen pallo vietiin HJK:n pilkulle. Pallon taakse astellut Rok Kronaveter iski isännät varmalla sijoituksella kahden maalin karkumatkalle.

Vain muutama minuutti edellisestä ja isäntien kolmas maali oli todella liki, mutta Faith Obilor viimeisenä miehenä ehti siivota pallon pois maaliviivalta.

Olimpija jatkoi vahvoja otteita ja isännät siirtyivät 3-0 johtoon vajaan tunnin kohdalla, kun Issah harhautteli Klubin puolustuksen keskellä itsensä vetopaikkaan ja viimeisteli varmasti.

Pian kolmannen takaiskun jälkeen nähtiin ensimmäinen vaihto, kun HJK-paidassa debytoinut Jordan korvasi Sebastian Dahlströmin kentällä. Viimeinen kymppi oli jo pyörähtänyt käyntiin, kun toisena vaihtona Mensah teki kentällä tilaa Nikolai Alholle.

84. minuutilla Olimpija joutui vajaalle, kun Matic Črnic ajettiin ulos suoralla punaisella kortilla hänen taklattuaan HJK-kapteeni Rafinhaa.

Aivan ottelun viimeminuuteilla Macauley Chrisantus tuli kentälle Rafinhan tilalle. Vaihdoista ja ylivoimasta huolimatta HJK ei saanut kunnolla kirivaihdetta silmään, vaikka ottelun lisäajalla Klubi saikin luotua paineen isäntien päähän. Kokonaisuudessaan toinen puolisko ei kuitenkaan tarjonnut helsinkiläisille paikkaa arvokkaaseen vierasmaaliin.

Kun lisäosumia Slovenian illassa ei nähty, lähtee Klubi toiseen osaotteluun kolmen maalin takaa-ajoasemasta.

Joukkueiden välinen toinen osaottelu pelataan torstaina 16.8 Telia 5G Areenalla Helsingissä. Ottelu alkaa kello 19:00. Liput Tiketistä »