Otteluraportti: PK-35 Vantaa – HJK 1-2 (0-0)

Vieraspeli sarjanousija PK-35:ttä vastaan Vantaan Myyrmäessä toi Klubille kauden ensimmäisen vierasvoiton ja kolme tärkeää pistettä. Helpolla joukkue ei kuitenkaan päässyt.

Kuten päävalmentaja Mika Lehkosuo etukäteen arvioi, pelasi PK-35 ensimmäisen jakson hyvää, pallovarmaa lyhytsyöttöpeliä. Kotijoukkue hallitsi peliä, mutta todella vaarallisia maalipaikkoja ei nähty.

Toiselle jaksolle Klubi tuli taas terävänä. 58. minuutilla Atom syötti Odun läpi ja tämä siirsi hallitusti pallon PK-35:n maaliin. 67. minuutin pelin jälkeen Aleksi Ristola pääsi tasoittamaan pelin, mutta kauan ei vantaalaisten ilo kestänyt. Kulman jälkitilanteesta Taye Taiwo tykitti vastustamattomasti pallon maaliin 77. minuutilla ja loppulukemiksi 1-2.

Päävalmentaja Mika Lehkosuo oli tyytyväinen kauden ensimmäiseen vierasvoittoon.

– Vastustaja oli peruspelaamisessa hyvä. Tällaiset vaikeat pelit voitetaan niin, että puolustetaan tarpeeksi hyvin ja tehdään teräviä vastahyökkäyksiä ja erikoistilanteita. Juuri niin me tänään teimme. Ensimmäinen maali vastahyökkäyksestä ja toinen kulmasta. Kolme pistettä tänään ei ole missään nimessä vääryys, toteaa Lehkosuo.

Vantaalle oli matkustanut monisatapäinen joukko Klubin kannattajia, jotka jaksoivat laulaa ja kannustaa läpi ottelun. Molemmat Klubin maalit syntyivät kannattajien edessä. Fanien lauantaipuhteen palkitsi Taye Taiwon katsomon edessä esittämä voitontanssi ja kolme pistettä Töölöön viemisiksi.

HJK:n seuraava ottelu pelataan Sonera Stadiumilla maanantaina 16.5., jolloin vieraaksi saapuu FC Inter.

PK-35 Vantaa – HJK 1-2 (0-0)

Maalit: 67′ Ristola – 58′ Odu, 77′ Taiwo

Katso ottelun tilastot »

HJK:lla on tänään Vantaalla tukena yksi kauden suurimmista vieraskannattajaryhmistä! #Veikkausliiga #lutuuri pic.twitter.com/dPd5JAnlfP

— Lutuuritehdas (@Lutuuritehdas) May 7, 2016

.@PK35Vantaa pyöritti @hjkhelsinki’a – Klubi kuittasi silti kauden ensimmäisen vierasvoiton https://t.co/gZfgbPB3dA #Veikkausliiga

— HS Jalkapallo (@HSfijalkapallo) May 7, 2016

Maalintekijöillä Odu ja Taiwo riittää touhua Pelin jälkeekin pic.twitter.com/kxP1q7XhGw

— Markku Peltoniemi (@PeltoniemiM) May 7, 2016

Voitto maistuu! Odu maalintekijänä. #hjk #pystitöölöön pic.twitter.com/rXpeyvH2Rk