Otteluraportti: PK-35 Vantaa-HJK 1-2 ja. (1-1)

PK-35 Vantaa ja HJK järjestivät katsojille viihdykettä koko rahan edestä, kun Suomen cupin kuudennen kierroksen ottelu venyi aina jatkoajalle saakka. Klubin sankariksi nousi lopulta varsinaisen peliajan lopussa kentälle tullut Mike Havenaar, joka taiteili jatkoilla pallon vantaalaisten maaliin. Voitolla HJK jatkaa Suomen cupin puolustamistaan ja etenee kilpailussa puolivälieriin.

Ottelun alku oli varsin rauhallinen, kun kumpikaan joukkue ei ollut halukas ottamaan pallollista vastuuta toista enempää. Alkupuoliskon paras paikka siunaantui Ousman Jallow’lle, jonka läpiajosta yrittämä nosto maalivahdin yli karkasi myös reilusti maalin yli. Myös PK:lla oli paikkansa ensimmäisellä jaksolla, mutta Albert Kuqi ei saanut vapaasta paikastaan puskua kohti Klubin maalia.

Ensimmäisen jakson viimeinen kymmenminuuttinen vietettiin lähes pelkästään vantaalaisten päädyssä, kun Klubi löi löylyä kiukaalle. Painostus ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja tauonviettoon poistuttiin 0-0 lukemissa. Ikäviä uutisia HJK-leiriin tuli reilu viisi minuuttia ennen ensimmäisen nelivitosen loppua, kun Obed Malolo loukkasi jalkaansa ja joutui jättämään kentän.

PK-35 tuli toiselle jaksolle hyvällä asenteella ja oli jopa ensimmäisen kymmenen minuutin ajan hallitsevampi osapuoli. Klubin pelistä ei tullut valmista ja vierailijat eivät toisen jakson alussa päässeet luomaan maalipaikkoja isäntien maalille. Kun toista jaksoa oli pelattu vajaa parikymmentä minuuttia, alkoi HJK:kin saamaan pelistä otetta. Tapio Heikkilällä oli hyvä tilaisuus puskea Klubi johtoon, mutta vantaalaisten puolustus selvitti tilanteen maaliviivalta. Paria minuuttia myöhemmin HJK onnistui. Erfan Zeneli antoi kulmapotkun rangaistusalueen rajalle ja Lucas Lingman latasi suoraan ilmasta. Lingmanin laukaus tuli suoraan Robin Lodille, joka ohjasi pallon pienellä kosketuksella isäntien maaliin ja vei HJK:n 0-1 johtoon.

Johtomaalin jälkeen peli tasoittui jälleen noin 15 minuutiksi ja suurempia tilanteita ei nähty kummassakaan päädyssä. Isännät nousivat lopulta kumminkin tasoihin ja venyttivät ottelun jatkoajalle. Viimeisen kymmenminuuttisen alussa Kosta Manev nousi korkeimmalle vapaapotkusta tulleeseen keskitykseen ja puski pallon varmasti ohi Saku-Pekka Sahlgrenin. 1-1. Klubilla oli ottelun lisäajalla vielä hyvä tilanne ratkaista peli, mutta palloa ei saatu maalinedusruuhkasta ohi PK:n puolustuksen.

Varsinaisen peliajan lopussa oikean takareitensä satuttaneen Erfan Zenelin tilalle tullut Mike Havenaar nousi jatkoajalla ottelun ratkaisijaksi. Lucas Lingman käynnisti keskeltä hyökkäyksen ja lähetti Ousman Jallow’n vauhtiin oikealta laidalta. Jallow pyyhkäisi laidasta karkuteille ja antoi hyvän, matalan keskityksen maalinedustalla odotelleelle Havenaarille. Japanilainen hyökkääjäkolossi otti pallon taidokkaasti haltuunsa ja käännähti nopeasti ja laukoi pallon vuorenvarmasti isäntien maaliin. 1-2 ja ottelu näytti ratkenneen keltapaitaiselle vierasjoukkueelle. PK-35 ei enää pystynyt luomaan kunnollista painetta Klubin maalille väsymyksen painaessa jo jaloissa ja HJK pääsikin kuluttamaan ottelun lopussa paljon aikaa pitäessään palloa hallussaan. Lopulta tuomarin pillinvihellys päätti tiukan taiston, jossa HJK okli niukasti vahvempi.

PK-35 Vantaa-HJK 1-2 ja. (1-1)

(82. Manev – 66. Lod, 97. Havenaar)

HJK: Sahlgren; Sorsa, Heikkilä, Baah, Lehtinen; Malolo (38. Lingman), Klinga (106. Lampi); Lod, Atom, Zeneli (88. Havenaar); Jallow

Vaihdossa: Sauramaa, Haglund