Otteluraportti: RoPS – HJK 0-1 (0-0)
  HJK venyi maanantaina tärkeään taisteluvoittoon RoPSista, kun Rasmus Schüllerin keskityksestä syntynyt oma maali jäi ottelun ainoaksi osumaksi Rovaniemellä. 1-0 -voitto ei ollut mikään onnenkantamoinen, vaan HJK sai tehdä täyden työn napatakseen täyden pistepotin viime vuosina vaikeaksi muodostuneelta vierasreissulta. Klubi onnistui luomaan liudan maalipaikkoja kotijoukkueen veräjälle, mutta ruuti oli märkää yhdellä jos toisellakin. Mika Lehkosuon aikakaudella HJK on nyt pelannut neljä ottelua, joista se on voittanut jokaisen päästämättä vielä maaliakaan.¨

Ensimmäinen puoliaika oli ajoittain hurjaa HJK:n myllytystä. Jo ensimmäisen vartin aikana niin Gideon Baahilla, Demba Savagella kuin Tapio Heikkilälläkin oli paikkansa viedä Klubi johtoon, mutta viimeistelyt viistivät ohi tai yli entisen HJK-maalivahti Saku-Pekka Sahlgrenin vartioiman maalin. Ristitulessa ollut RoPS ei juurikaan päässyt hätyyttelemään nollaputkessa olevaa Michael Tørnesiä ja Klubin puolustus teki selvää jälkeä harvoistakin yrityksistä. Parhaat paikat jäivät aivan puoliajan loppuun. Ensin Baah pujotteli ohi koko RoPSin laidasta ja pääsi vastakkain Sahlgrenin kanssa, mutta laukaus epäonnistui ja valui ohi maalista. Hetkeä myöhemmin rovaniemeläiset olivat kaapata johdon kulmapotkusta, kun Friday Obilorin pusku ohitti jo Tørnesin, mutta pallo pelastettiin maaliviivalta selvemmille vesille.

Toinen puoliaika jatkoi aluksi samaa kaavaa. Veli Lampi ja Nikolai Alho pelasivat hyvin yhteen laidalla ja Alhon keskitys löysi maalin edustalta Robin Lodin, jonka volley loistopaikasta kuitenkin epäonnistui ja RoPS selvisi säikähdyksellä. Pitkään iloa ei kuitenkaan kestänyt. HJK pelasi kulmapotkun lyhyenä ja ovelan kuvion päätteeksi pallo pelattiin kohti päätyrajaa rynnänneelle Schüllerille. Keskikenttäpelaaja syötti kovan, matalan keskityksen maalin edustalle ja pallo kimposi RoPSin Ndukaku Alisonin kautta ohi Sahlgrenin. Klubi jatkoi maalin jälkeen pallonhallintaa ja kykeni luomaan oivia paikkoja ratkaisuosumaan, mutta maaliverkot eivät heiluneet. Edes Mac Kandjin paluu pitkän loukkaantumisen jälkeen ei tuonut lisämaaleja, vaikka hyökkääjä muutamaan kertaan vahvasti jyräsikin laidaltaan läpi. Ottelun kääntyessä loppua kohden ja johdon ollessa edelleen vain maalin suuruinen, löysi RoPS uuden vaihteen peliinsä. Korkeat keskitykset lentelivät kohti HJK:n maalia ja puolustus joutui pelaamaan uhrautuvaisesti estääkseen kotijoukkueen maalipaikat. Pitkäksi venyneellä lisäajalla nähtiin vielä paitsiomaaleja molempiin päihin, mutta sen lähemmäksi osumia ei enää päästy.

Voitto jättää upeat asetelmat HJK:n seuraavaan otteluun. Perjantaina 16.5. Sonera Stadiumille nimittäin saapuu vieraaksi kello 18.30 alkavassa ottelussa sarjakärjessä porskuttava, Antti Muurisen valmentama MYPA. Hanki liput ennakkoon: HJK SHOP.

 

RoPS – HJK   0-1 (0-0)

(51. Oma maali)

HJK: Tørnes; Lampi, Moren, Heikkilä, Baah; Väyrynen (86. Mannström), Schüller (90+. Lassas); Alho, Lod, Savage; Forssell (65. Kandji).

Vaihtopelaajat: Wallén, Lehtinen, Sorsa.

Muuta: Sebastian Mannströmin 150. Veikkausliigaottelu, Mikael Forssellin 50. Veikkausliigaottelu.