Otteluraportti: RoPS – HJK 2-2 (2-2)

Kolumbian lämmöstä Suomeen saapunut Alfredo ”El Búfalo” Morelos iski Klubin molemmat maalit napapiirillä.

Kaksi Veikkausliigan kotivoittoa sarjan aluksi antoivat hyvän lähtökohdan lähteä vieraspeliin pohjoiseen. Ennakkoon päävalmentaja Mika Lehkosuo oli tyytyväinen omiensa hyökkäyspelin vaarallisuuteen ja siihen, että maaleja oli syntynyt jo viisi. Vieraspelissäkin verkko heilui kaksi kertaa, tosin myös omissa soi, ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin maalikimara, joka piti yleisön lämpimänä Rovaniemen pakkassäässä. Jo kymmenen minuutin pelin jälkeen 19-vuotias Kolumbian nuorisomaajoukkueen tähti Alfredo Morelos täräytti pallon komeasti verkon perille. 27. minuutilla Alexandr Kokko tasoitti pelin kovalla kudilla, ja siitä hetken päästä William John pääsi puskemaan RoPS:n 2-1 johtoon. 41. minuutilla Atom laukoi rangaistusalueen rajalta ja RoPS:n maalivahti Ricardo torjui eteensä. ”El Búfalo” oli jalkoineen paikalla ja tökkäsi tasoitusmaalin 2-2, mikä jäi myös lopputulokseksi.

Kotijoukkue RoPS oli ottelussa hyvässä iskussa ja Klubin maalivahti Thomas Dähne joutui venymään muutamaan otteeseen ihmepelastuksiin. HJK:n nuorisokaartista 18-vuotias puolustaja Leo Väisänen teki liigadebyyttiinsä tullessaan vaihdosta sisään 67. minuutilla.

Klubin seuraava Veikkausliigan ottelu on maanantaina 18.4. kun vieraaksi saapuu SJK.