Otteluraportti: Selkeä tappio Makedoniasta

Eurooppa-liigan karsintojen toisen kierroksen ensimmäinen osaottelu käytiin helteisessä Makedoniassa, Strumicassa. Peli alkoi tasaisesti. HJK rakensi laidoilta hyvin peliä ja sai kaksi kulmaa ennen kuin kymmenminuuttinen oli täytynyt. Kotijoukkue näytti myös heti alussa että sen hyökkäykset ovat vaarallisia, mutta Thomas Dähne pelasi hyvällä itseluottamuksella HJK:n maalilla.

Varsinkin Ousman Jallow oli hyvällä pelipäällä ja pääsi muutaman kerran kokeilemaan kotijoukkueen maalivahdin kuntoa. Kun peliä oli pelattu 35 minuuttia, kova työ toi tulosta. HJK sai kulmapotkun vasemmalta, Juha Pirinen pisti kovan pallon maalille ja Jallow viimeisteli tärkeän vierasmaalin päällään.

Shkëndija ei tästä lannistunut vaan painoi heti päälle ja sai heti perään paikan harhasyötöstä. Hannu Patronen pelasti tilanteen uhrautuvasti. Minuutti ennen taukoa HJK sai kylmää vettä niskaansa. Pirinen kaatoi hyökkääjän rangaistusalueen sisällä ja pallo vietiin pilkulle. Tasoitus tuli ikävästi juuri ennen taukovihellystä kun Ibraimi upotti pallon varmasti Dähnen selän taakse.

Toinen puoliaika alkoi Shkëndijan vahvalla painostuksella. HJK puolustus oli pulassa liukkaiden makedonianalbaanien kanssa ja maali näytti roikkuvan ilmassa. 57. minuutilla Dähne teki Klubin maalilla paraatipelastuksen, mutta tunnin kohdalla kotijoukkue siirtyi johtoon, maalintekijänä jo toistamiseen Ibraimi. Vain hetki tästä ja Hannu Patronen kaatoi läpijuoksuun pääsevän hyökkääjän. Siitä nousi punainen kortti ja pallo vietiin jo toistamiseen pilkulle. Ibraimi viimeisteli varmasti pallon maaliin ja hattutempun.

Viimeiset parikymmentä minuuttia jouduttiin pelaamaan vajaalla miehistöllä. Ensimmäinen vaihto tapahtui heti, kun Sebastian Dahlströmin tilalle tuli väkivahva Obilor. Pian tästä Akseli Pelvas teki tilaa Evans Mensahille ja Demba Savage debyyttiinsä HJK:n paidassa tehneelle Filip Valenčičille. Obilor toi itsevarmuutta alakertaan ja tuoreilla jaloille olleet Mensah ja Valenčič tekivät töitä olan takaa. Kotijoukkue pyöritti, mutta HJK sai vielä 89. minuutilla hyvän tilanteen, kun Valenčič painoi väkisin ylös vasenta laitaa seurauksena kulmapotku. Maaleja ei enää nähty ja kirvelevä tappio oli tosiasia.

– Varsinkin kun päästiin 1-0 johtoon ja peli oli kontrollissa ensimmäisellä puoliajalla, niin 3-1 tulos tuntuu pahalta. Täytyy sanoa, että vastustaja oli tänään kotikentällään meitä parempi. He provosoivat meille muutamia virheitä ja käyttivät ne hyväkseen. Näin se hyvä joukkue tekee ja meidän pitää pystyä siihen samaan kotona viikon päästä Töölössä, kommentoi päävalmentaja Lehkosuo tuoreeltaan pelin jälkeen.

Toinen osaottelu pelataan torstaina 20.7. kello 19.00 Telia 5G Areenalla. Vierasmaalisäännön ansiosta HJK:lle riittää 2-0 voitto jatkoon. Kova on paikka, mutta kaikki on vielä mahdollista omalla kotikentällä ja oman kotiyleisön kannustuksen siivittämänä. Tule mukaan tekemään tästä vaikea peli vieraille.