Otteluraportti: Selvä kotivoitto kärkikamppailusta

Veikkausliigan piikkipaikalla majaileva HJK sai kärkikamppailuun vieraakseen toisella sijalla pisteen päässä väijyneen Tampereen Ilveksen.

Klubi lähti hakemaan muutosta kurssiinsa, kun kahdesta edellisestä pelistä ei voittoa irronnut.

1. puoliaika

Töölössä Klubilta nähtiin ehjä ja tasainen peli, jossa vierasjoukkue Ilveksellä ei ollut juurikaan mahdollisuuksia. Voiton arkkitehtinä toimi jälleen tuttu mies – Alfredo Morelos.

Klubi aloitti ottelun jälleen vahvasti. Vierasjoukkue ei ensimmäisten minuuttien aikana päässyt juurikaan pitämään palloa hallussa, vaan tyytyi roiskaisemaan pelivälineen aina pois paineen alta.

Avausmaali nähtiin jo kahdeksannella peliminuutilla. Alfredo Morelos katkaisi Ilves-vahti Mika Hilanderin avauksen ja karkasi vetopaikkaan. Maalipörssin kärkinimi viimeisteli kauden kuudennen osumansa tarkalla laukauksella alakulmaan.

Pian osuman jälkeen nähtiin ottelun ensimmäinen varoitus, kun Hannu Patronen katseli keltaista korttia taklauksen jälkeen.

Parinkymmenen minuutin jälkeen Ilveskin sai pallollista peliään käyntiin. Tamperelaiset eivät kuitenkaan saaneet laadukkaita hyökkäyksiä aikaiseksi Klubin prässin toimiessa todella hyvin.

Tasaiseksi kääntyynellä ensimmäisellä puoliajalla ei nähtyi lisäosumia, ja tauolle siirrytiin Klubin maalin johdossa.

2. puoliaika

Toinen puoliaika jatkui ensimmäisen kaltaisena. Klubi painoi kovaa päälle, ja Ilves tyytyi kyttäämään vastaiskuja.

Vajaan 60. minuutin kohdalla Klubilla oli kaksikin oivaa yritystä, kun ensiksi Mosa kokeili kaukaa, ja heti perään Morelos ampui tulisesti läheltä, mutta molemmissa tilanteissa Hilander ennätti pallon tielle.

67. minuutin kohdalla Klubi suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun laidalla aktiivisesti ahertanut Demba Savage teki kentällä tilaa Akseli Pelvakselle.

Pelvaksen vaihto osoittautui nopeasti onnistuneeksi. 73. minuutin kohdalla laituri tarjosi komean kuvion päätteeksi täydellisen keskityksen takatolpalle, jonne Morelos oli unohtunut. Buffalo iski illan toisen osumansa hienolla puskulla, joka ei jättänyt Hilanderille juuri toivoa.

Klubi jatkoi vahvaa painetta toisen osuman jälkeen. Niin Atom kuin Moreloskin pääsivät hakemaan kolmatta täysosumaa, mutta Hilander venyi pallon tielle.

83. minuutin pelin jälkeen Morelos otettiin vaihtoon. Maalitykin tilalle kirmasi Ousman Jallow.

Ottelun loppu oli hyvin yksipuolista näytöstä. HJK kierrätti palloa laidalta toiselle, eikä päästänyt Ilvestä enää peliin mukaan. Klubi oli lähempänä kasvattaa johtoaan, kuin mitä Ilves oli avausosumaansa.

Voitolla Klubi kasvatti eron sarjakärjessä neljään pisteeseen.

– Erityisesti onnistuimme tänään puolustuspelaamisessa. Ilves on ollut vaarallinen vastahyökkäyksissä, me pystyimme eliminoimaan heidän hyökkäyksensä. Toki nollapeli lämmittää aina, kitteli päävalmentaja Lehkosuo joukkueen ryhdikästä esitystä.

HJK pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina 19.5, kun se matkustaa Kemiin PS Kemin vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18:00.

Tulevana lauantaina 13.5. pelaajia voi tulla tapaamaan Kaisaniemen kentällle kello 13-16. HJK:n 110-vuotisjuhlan merkeissä luvassa on näytöspelejä, kikkarasteja ja yllätysvieraita. Tilaisuus on maksuton.

HJK – Ilves 2-0 (1-0)
Maalit: 8′ Morelos, 72′ Morelos