Otteluraportti: SJK – HJK 1-1, 7-6 rp

Suomen Cupin finaalissa Tampereella HJK iski yhteen SJK:n kanssa. Veikkausliigaa johtavalla Klubilla oli tavoitteena jo 13. Cupin voitto, kun taas SJK tavoitteli ensimmäistä laatuaan.

Tasaisen ottelun ratkaisu venyi aina rangaistuslaukauskilpailuun, kun sekä varsinainen peliaika, että jatkoaika päättyivät 1-1 lukemissa.

Joukkueiden kauden kaksi ensimmäistä keskinäistä kamppailua Veikkausliigassa olivat tiukkoja kamppailuja, jotka molemmat HJK voitti maalin erolla.

Tasaväkisesti alkoi myös Cupin finaali. Vaikka peli olikin melko vauhdikasta heti alusta lähtien, ei tekopaikkoja meinannut syntyä.

Reilu puolen tunnin pelin jälkeen Anthony Annan kokeili laukauksellaan Mihkel Aksalun terävyyttä, mutta virolaiskoppari onnistui torjumaan pallon väljemmille vesille.

HJK pelasi ensimmäisellä nelivitosella todella hyvin, mutta seinäjokisten puolustus oli tilanteiden tasalla.

Toinen puoliaika alkoi Klubin kannalta erinomaisella tavalla. HJK:n maalitykki Alfredo Morelos iski todellisen unelmamaalin, kun vastahyökkäykseen päässyt kolumbialainen tykitti pallon yläriman kautta etuyläkulmasta sisään pelikellon näyttäessä 49 minuuttia. Maali oli nuorelle hyökkääjälle jo seitsemäs tämän kauden Cup-taipaleella.

Maalin jälkeen paikat olivat kortilla. SJK painoi kovaa päälle, mutta HJK puolusti väkevästi. Paine HJK:n alueella kasvoi, Toni Kolehmainen luikastui Ratinan huonokuntoisella nurmella, ja siitä syntyneestä tilanteesta SJK sai luotua tilanteen, josta tuomittiin pilkku. Thomas Dähne sai torjuttua Roope Riskin ampuman rangaistuslaukauksen eteensä, mutta liukas SJK-kärki ehti ensimmäisenä paluupalloon iskien sen varmasti verkon perukoille.

Samassa ajassa Sebastian Dahlström korvasi kentällä kaatuessaan loukkaantuneen Toni Kolehmaisen.

Tasoitusmaalin jälkeen hallinta siirtyi selvemmin SJK:lle. HJK oli ajoittain ahtaalla, mutta tasatulos säilyi varsinaisen peliajan päättymiseen asti.

Lisäajan puolella HJK:lle tuli lisää ikäviä uutisia, kun Taye Taiwo jouduttiin vaihtamaan kentältä loukkaantumisen vuoksi. Sairastuvalta palannut Ivan Tatomirovic korvasi nigerialaisen.

Heti jatkoajan alussa Akseli Pelvas karkasi erinomaiseen tekopaikkaan, mutta SJK:n puolustus siivosi pallon ennen maaliviivaa.

Jatkoajan toisella jaksolla Klubi pääsi jälleen tekopaikkaan. Aksalu torjui kuitenkin Rafinhan puskun, ja SJK-puolustus oli jälleen ensimmäisenä paluupallossa.

Kun lisäosumia ei Tampereella enää nähty, haettiin ratkaisua huippujännittävästä rangaistuslaukauskilpailusta.

SJK pääsi nostamaan historiansa ensimmäistä Cup-kannua, kun pitkälle venynyt rangaistuslaukauskilpailu päättyi lopulta sen hyväksi. Aksalun torjuttua VIlle Jalaston laukauksen Mehmet Hetemaj iski ratkaisevan osuman seinäjokilaisille.