Otteluraportti: SJK-HJK 1-2 (1-0)

HJK nappasi Seinäjoelta tärkeääkin tärkeämmät kolme pistettä kaatamalla SJK:n jännittävässä ja korkealaatuisessa kärkikamppailussa. Klubin voitto ratkesi toisella jaksolla, jonka aikana helsinkiläiset onnistuivat kääntämään tappioaseman voitokseen.

Klubi tuli otteluun kovalla temmolla, ja hallitsi ensimmäisen jakson ensimmäistä 30 minuuttia selvästi. Maalipaikkojakin riitti, varsinkin Mike Havenaar oli jälleen mainiolla pelipäällä ottelun alusta saakka. Havenaar pääsi laukomaan heti muutaman minuutin jälkeen kohti Mihkel Aksalun valmomaa SJK-maalia, mutta laukaus noin 20  metristä lipui niukasti ohi takatolpasta. Vieläkin parempi paikka aukesi hetkeä myöhemmin, kun Havenaar pääsi puskemaan, mutta Aksalu venyi japanilaisen puskun tielle.

Ottelua oli takana vajaa kaksikymmentä minuuttia, kun Atom syöksyi kiinni SJK-pelaajien harhasyöttöön ja lähti etenemään kohti isäntien maalia. Kova laukaus kohti takakulmaa pysähtyi kuitenkin hienosti venyneen Aksalun näppeihin.

Isännät rokottivat heti ensimmäisestä tilanteestaan. Akseli Pelvas sai boksiin hyvän keskityksen ja laukoi komeasti suoraa ilmasta SJK:n 1-0 johtoon. Maalin jälkeen SJK pääsi paremmin peliin mukaan ja ensimmäisen jakson viimeiset 15 minuuttia mentiinkin isäntien komennossa.

Klubi tuli toisellekin jaksolle hyvällä sykkeellä. Kova yritys sai nopean palkinnon, kun Erfan Zenelin hyvästä vapaapotkusta Demba Savage jatkoi pallon suoraan ilmasta verkkoihin jo viiden minuutin pelin jälkeen, 1-1.

Klubi vei koko toisen jakson ajan peliä selvästi, mutta ennen johtomaalia vieraat eivät saaneet luotua montaa hyvää maalipaikkaa. Lopulta, kun pelikello näytti 76 minuuttia, iski ihme Japanista. Atom sai pallon haltuunsa selkä maalia kohti noin 25 metrissä. Terävä käännös ensimmäisellä kosketuksella ja komea laukaus suoraan SJK-maalin takakulmaan ja peli 1-2.

Atomin upean maalin jälkeen SJK avasi hieman peliään ja vieraille alkoi aueta maalipaikkoja tihenevään tahtiin. Havenaar pääsi kymmenen minuuttia ennen loppua puhtaaseen läpiajoon, mutta japanilaishyökkääjän viimeistely ei onnistunut, vaan Aksalu venyi hyvään jalkatorjuntaan.

Havenaarilla oli lopussa vielä toinenkin tekopaikka, kun Zeneli petasi kaksi kertaa Interin verkkoon torstaina osuneelle japanilaiselle hyvän tilanteen, mutta Havenaarin laukaukseen ei tullut tarpeeksi voimaa.

SJK ei saanut kiriään missään vaiheessa kunnolla käyntiin, ja varsinainen vyöry Klubin maalille jäi kokematta. Klubi nappasi tärkeät kolme pistettä ja kasvatti sarjajohtonsa neljään pisteeseen. SJK jahtaa helsinkiläisiä tiiviisti sarjan kakkostilalta yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Kauden parasta peliään Seinäjoella esittänyt HJK pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina 29.5. kello 18.30, kun Sonera Stadiumille saapuu vierailulle KuPS. Kuopiolaiset ovat tällä kaudella ainoa joukkue, joka on onnistunut kukistamaan Klubin, joten perjantaina HJK:lla on revanssin paikka.

HJK: Örlund; Sorsa, Moren, Heikkinen (65. Heikkilä), Lampi; Schüller, Lod; Savage, Atom (90+2. Klinga), Zeneli (89. Peiponen); Havenaar

Vaihdossa: Sahlgren, Kolehmainen, Malolo, Moussi

SJK-HJK 1-2 (1-0)