Otteluraportti: SJK – HJK 2-0 (0-0)

HJK kärsi sunnuntai-iltana ensimmäisen tappionsa Veikkausliigassa Mika Lehkosuon aikakaudella, kun SJK kaappasi pisteet tasaisesta kamppailusta 2-0 -voitolla. Klubin kaatoivat lopulta entisen HJK-hyökkääjä Akseli Pelvaksen kaksi toisella puoliajalla viimeistelemää osumaa. Kotijoukkueen vahva puolustus ei johtoon siirtymisen jälkeen murtunut ja runsaasti muutoksia viime viikon Rapid Wien -ottelusta tehnyt HJK jäi maaleitta lopun painostuksesta huolimatta. Tappio kärkikamppailussa tarkoitti, että seinäjokelaiset nousivat Veikkausliigassa toiseksi ja ottelun enemmän pelanneena viiden pisteen päähän Klubista.

Tasaisella ensimmäisellä puoliajalla molemmat joukkueet pyrkivät pitämään palloa, mutta viimeisten ratkaisujen epäonnistuminen ja viime hetken taklaukset estivät suurimmaksi osaksi hyvien maalipaikkojen aukeamisen. SJK:n ovelat erikoistilannekuviot aiheuttivat ajoittain päänvaivaa Klubin puolustukselle, mutta maalivahti Toni Doblasin johdolla takaiskuilta vältyttiin. HJK:n paras paikka aukesi Oussou Konanille, jonka nosto kohosi kuitenkin niukasti yli kotijoukkueen maalin.

Oussou Konanille siunaantui myös toisen puoliajan alun paras mahdollisuus. Hyökkääjä ryösti pallon SJK:n puolustukselta ja pääsi iskemään Mikael Forssellin kanssa kohti kotijoukkueen maalia. Konan päätti tilanteen laukaukseen, jonka maalivahti Mikhel Aksalu kuitenkin onnistui poimimaan hyppysiinsä. Hetkeä myöhemmin syntyi ottelun voittomaali. Pitkä sivurajaheitto jäi pomppimaan Klubin alueelle, eikä puolustus pystynyt siivoamaan tilannetta. Takatolpalla kärkkynyt Akseli Pelvas iski kärppänä vapaana pyörineeseen palloon ja sivalsi sen maaliverkkoon ohi Toni Doblasin. HJK painoi pelin osuman jälkeen kohti SJK:n maalia, mutta hyvin organisoitunut puolustus ei ottanut harha-askelia. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä, kun kotijoukkueen Justin Moose keskitti pallon Gideon Baahin käteen ja pallo vietiin pilkulle. Pelvas ei jättänyt Doblasille mahdollisuuksia, vaan sijoitti pelivälineen vasempaan ylänurkkaan ja varmisti pisteiden jäämisen Seinäjoelle.

18 ottelua kestänyt tappioton putki katkesi, mutta HJK:n katseet kääntyvät jo kohti torstaita. Silloin Klubi matkaa 2-1 -etumatka mukanaan Itävaltaan, jossa odottaa Rapid Wien ja taistelu paikasta Eurooppa liigan lohkovaiheessa.

SJK – HJK   2-0 (0-0)

(60. Pelvas, 86. Pelvas)

HJK: Doblas; Lehtinen (59. Lampi), Viitikko, Heikkilä, Baah; Lassas, Väyrynen (45. Perovuo); Mannström, Konan, Zeneli (68. Alho); Forssell.

Vaihdossa: Wallén, Eriksson, Lingman.