Otteluraportti: Suomen Cup KuPS – HJK 1-4

HJK aloitti ottelun päättäväisesti. Kuopioon oltiin tultu hakemaan jatkopaikkaa ja sen näki joukkueen otteista alusta saakka. Ensimmäisen vartin aikana Klubi hankki jo kaksi vaarallista vaparia ja kulman. Kun maali antoi odottaa itseään, pääsi myös kotijoukkue peliin mukaan. Thomas Dähne oli varma maalillaan ja torjui mm. yhden läpiajon.

38. minuutilla alkoi tapahtua. Syksyllä, kauden päätyttyä, polvileikkauksen läpikäynyt Toni Kolehmainen palasi pitkän kuntoutuskauden jälkeen kokoonpanoon ja hienosti palasikin. Kolehmainen eteni laidalta vikkelästi ja latasi lähes nollakulmasta keskityksen, joka leijaili maaliin ohi hölmistyneen maalivahti Kreidlin.

Myös toisella puoliajalla nähtiin iloista Klubia. Jo ensimmäisestä hyökkäyksestä Nikolai Alho täräytti kudin tolppaan. Ja muutaman minuutin päästä Alfredo Morelos pääsi puskemaan maalin Alhon hienosta esityöstä.

Vartti ennen pelin loppua irtonaisella jalalla liikkunut Toni Kolehmainen oli pitelemätön laidassa ja laittoi maalille hienon passin, josta Morelos ei erehtynyt. Peli 0-3 kotiyleisön pettymykseksi.

KuPS pääsi vielä maalin makuun kulman jälkitilanteesta, ja teki kavennuksen. Se oli kuitenkin laiha lohtu, kun Morelos kaadettiin ja pallo ohjattiin pilkulle. Pelin hahmo ”Buffalo” ei erehtynyt, viimeisteli hattutempun ja loppulukemiksi 1-4.

Kolmen maalin Morelos ja hienon paluun tehnyt Toni Kolehmainen olivat ottelun tähdet. Nuorista täydet minuutit pelasivat miehekkäästi toppari Aapo Halme ja keskikentän Sebastian Dalhlström. Sebastian Sorsa tuli vaihdosta pirteästi kentälle uudelle, vanhalle pelipaikalle laitalinkiksi.

Jalkapallokulttuurin edellytykset olivat Kuopiossa kohdallaan. Ainutlaatuisen tunnelman ottelulle loi luonnonkaunis, historiallinen Väinölänniemi. Yleisöä paikalla aurinkoisessa säässä oli 3700 ja kunniavieraina KuPSin legendaarisia pelaajia vuosikymmenten takaa. Kahdeksannella minuutilla yleisö nousi seisomaan ja taputti minuutin Kuopion Palloseuran ja Helsingin jalkapalloklubin pelaajalegendalle Aulis Rytköselle.

Klubin 13. Suomen Cup –pystin jahtaaminen jatkuu ensi viikolla.

Suomen Cupissa jatkavat HJK, FC Lahti, SJK ja Haka. Seuraavat otteluparit arvotaan torstaina 16.6. kello 13.00. Ottelut pelataan torstaina 23.6.

KuPS – HJK 1-4 (0-1)

Maalit: 78′ Salami – 39′ Kolehmainen, 53′ Morelos, 73′ Morelos, 85′ Morelos

Katso ottelun tilastot »

Happy for my homeboy Kole to start his first game in a while and score a great goal??as we beat @KuPS1923 4-1! #cup pic.twitter.com/RR83mwp79A