Otteluraportti: Tasapeli tuomisiksi Turusta

Torstaina Walesissa pettymyksen kokenut HJK jatkoi kauttaan Veikkausliigassa, kun Klubi matkusti sarjassa seitsemäntenä olleen Interin vieraaksi Turkuun.

Thomas Dähne teki paluun Klubin tolppien väliin muutaman ottelun huilin jälkeen. Pientä rotaatiota oli myös kenttäpelaajien suhteen, sillä Klubi pelaa seuraavan kerran jo torstaina.

Sarjan kärjessä oleva Klubi lähti otteluun viiden ottelun voittoputkessa.

1. puoliaika

Turussa Klubi sai heti ottelun alkuun hyvän paikan vapaapotkusta, mutta Inter-vahti Jere Koponen venyi Juha Pirisen kovan vedon tielle.

Vaparitilannetta lukuunottamatta ottelun alku tarjosi tasaista jalkapalloa. Molemmat joukkueet pyrkivät hyökkäämään nopeasti, eikä pallonhallinta ollut selvästi kummallakaan.

Kumpikin joukkue prässäsi melko korkealta, jolloin pelinavaaminen nojautui pitkälti nopeisiin pystypalloihin. Peli oli myös koko ensimmäisen nelivitosen melko rikkonainen.

Vajaan puolen tunnin kohdalla Vincentillä oli loistava paikka iskeä ottelun avausmaali, mutta hänen vetonsa kilpistyi hyvin vastaan tulleeseen Koposeen.

37. minuutilla Ousman Jallow löysi Demba Savagen hyvin boksista, mutta Savagen veto painui hieman yli maalin.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Inter sai vielä vaarallisen vastaiskun, mutta Klubi-puolustus katkaisi tilanteen mallikkaasti. Pian tauolle siirryttiinkin maalittomassa tasatilanteessa.

– Molempiin päihin mentiin aika nopeastikkin. Meidän pitäisi rauhoittua pallon kanssa ja pelata kärsivällisemmin, summasi Pirinen ottelun ensimmäisen puoliajan.

2. puoliaika

Kotijoukkue oli lähellä maalintekoa heti toisen puoliajan alussa, mutta kulmapotkusta syntynyt pusku painui Dähnen maalin yli.

56. minuutin kohdalla Klubi suoritti ensimmäisen vaihdon, kun Rafinha korvasi Ville Jalaston laitapuolustajan tontilla.

Vain pari minuuttia tästä ja HJK iski ottelun avausmaalin. Sebastian Dahlström lähetti hyvän kulmapotkun takatolpalle, josta Savage jatkoi sen maalinedustalle. Lopulta Hannu Patronen nousi korkeimmalle ja nikkasi kauden toisen osumansa pelaajarykelmän keskeltä.

70. minuutilla Klubi teki toisen vaihtonsa. Kärjessä viilettänyt Jallow teki tilaa Akseli Pelvakselle.

Heti toisen vaihdon jälkeen Interille siunaantui sen toistaiseksi paras tekopaikka. Njazi Kuqi pääsi läpi, mutta Dähne venyi torjuntaan. Kuqi pääsi vielä tökkäämään paluupallon kohti maaliviivaa, mutta Patronen ehti purkamaan pelivälineen viime hetkellä.

Seuraavasta paikasta Inter iski tasoituksen. Hyvin pelattu hyökkäys tuotti tekopaikan, johon Dähnekään ei pystynyt enää venymään. Heti osuman jälkeen HJK teki viimeisen vaihtonsa, kun Vincent asteli vaihtoon ja Mosa päästettiin irti.

85. minuutin kohdalla Klubi oli lähellä siirtyä johtoon, kun vastaiskun päätteeksi Mosa pääsi ampumaan vastapalloon. Hyvin tilanteessa sijoittunut Koponen kuitenkin venyi kovan vedon tielle.

Vielä lisäajan lopulla HJK sai vyörytettyä laadukkaan hyökkäyksen, mutta Juha Pirisen toimitus painui hienoisesti takatolpan ohitse. Lisäosumia ei kuitenkaan Turussa nähty, ja näin päädyttiin pistejakoon 1-1 lukemin.

– Usein europelien keskellä on ollut vaikea syttyä Veikkausliigapeleihin, tai matkustuksen tuoma väsymys on näkynyt kentällä, mutta tänään kyllä pelaajien asenne oli tosi hyvä. Hyvin saimme nollattua Walesin matkan ja huonon tuloksen sieltä. Pelaajien asenne ja tekeminen tänään oli todella hyvää, kiitteli HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo.

– Kova taistelu oli tänään. Pelin loppua kohden vastustaja alkoi tippumaan kelkasta ja meidän voittomaali roikkui ilmassa, mutta sitä ei sitten saatu väännettyä ja jouduimme tyytymään tasapeliin. Tulos tietenkin harmittaa, mutta joukkue kyllä näytti luonnetta, ja se on hyvä merkki: kaikki taisteli ja jätti kentälle kaikkensa, summaa Lehkosuo.

HJK jatkaa edelleen Veikkausliigan kärjessä selvällä erolla. Seuraavan ottelunsa Klubi pelaa torstaina, kun Eurooppaliigan karsintojen toinen osaottelu pelataan Töölössä Telia 5G Areenalla. Vastustajaksi saapuu walesilainen Connah’s Quay. Ottelu alkaa kello 19:00 Liput Tiketistä.