Otteluraportti: Toisen puoliajan tehot toivat voiton Vaasasta

Sunnuntaina avauskokoonpanossa nähtiin jälleen rotaatiota. Nuori Eetu Vertainen oli ensimmäistä kertaa urallaan avauskokoonpanossa Veikkausliigassa. Iloinen uutinen oli myös KuPS-ottelussa loukkaantuneen Anthony Annanin paluu kentille.

Ottelu aurinkoisessa Vaasassa alkoi vieraiden hallinnalla. Klubi hallitsi totutusti palloa, mutta tiiviisti puolustanut VPS ei päästänyt helsinkiläisiä tekopaikoille. Klubin prässi puolestaan toimi moitteettomasti, eikä VPS päässyt rakentelemaan hyökkäyksiä rauhassa.

18. minuutilla isännät kuitenkin iskivät. VPS:n kova prässi onnistui pallonriistossa, ja lopulta muutaman syötön jälkeen Sebastian Strandvall iski pallon melko vapaasti Klubin verkkoon.
Vain muutama minuutti edellisestä aukesi Strandvallille jälleen erinomainen tekopaikka, mutta HJK-vahti Markus Uusitalo teki tällä kertaa paraatipelastuksen.

Ottelua oli takana reilut puoli tuntia, kun tunteet kuumenivat puolin ja toisin. João Klaussia rikottiin keltaisen kortin arvoisesti, jonka jälkeen erotuomari nosti vielä keltaiset kortit molemmilla joukkueille jälkipelistä. Alkuperäisestä rikkeestä syntyneestä vapaapotkusta Filip Valenčič ampui pallon hieman yli VPS:n maalin.

Filip Valenčič pääsi yrittämään uudestaan 40. peliminuutilla Rafinhan esityöstä, mutta pienestä kulmasta lähtenyt laukaus kilpistyi kulmapotkuksi.

Ensimmäisen jakson viimeinen vartti edettiin vahvasti vieraiden hallinnassa. VPS vetäytyikin puolustamaan todella syvälle, eikä HJK meinannut löytää keinoja avata tiivistä puolustusta.
Klauss pääsi vielä kokeilemaan maalintekoa aivan jakson lopussa, mutta pusku suuntautui suoraan kohti VPS-vahti Samu Volotista.

Tauolle siirryttiin isäntien 1-0 johdossa.

Klubi aloitti toisen nelivitosen väkevästi. Vain pari minuuttia oli takana, kun kulmapotkun jälkitilanteesta Valenčič pääsi puskemaan, mutta viimeistely painui jälleen Volotisen ulottuville.

Käynnissä oli 54. minuutti, kun Klubin kova työ palkittiin. Eetu Vertainen meni antamaan kulmapotkua, jonka nuorukainen laukoi suoraan sisään. Maali oli Vertaiselle uransa ensimmäinen Veikkausliigassa.

Maalin jälkeen HJK jatkoi hirmuista painostusta. Tasoituksesta oli ehtinyt kulua kymmenisen minuuttia, kun Klaussia rikottiin boksissa rangaistuspotkun arvosesti. Brasilialainen asteli itse pallon taakse, ja naulasi varmuudella sen verkon perukoille. Osuma oli hänelle kauden kolmas.

73. minuutilla Klubi suoritti ensimmäisen vaihdon, kun kapteeni Rafinha otettiin sivuun ja Ville Jalasto tuli kentälle. Heti perään nähtiin myös toinen vaihto, kun Amr Gamal korvasi maalintekijä Klaussin kärjessä. Viimeinen kymppi oli jo käynnissä, kun Akseli Pelvas tuli Evans Mensah’n tilalle.

HJK hallitsi valtaosan toisesta puoliajasta, mutta VPS sai hienoista kirivaihdetta päälle ottelun edetessä loppua kohden. Helsinkiläisten tiukka puolustus ei kuitenkaan antanut tuumaakaan periksi, eikä VPS päässyt yrittämään maalintekoa.

Lisäosumia ei Vaasassa nähty, joten Klubi palasi voittojen tielle lukemin 2-1.

– Kohdattiin taas vastustaja, joka pelasi aika matalalla puolustusblokilla meitä vastaan ja annettiin heille vielä yksi maali eteen, niin tietysti se meidän työ vaikeutui entisestään. Heillä oli hyvä vastahyökkäyspaikka tehdä toinenkin maali, mutta muuten peli oli meidän boksiin pääsyyn jaagaamista. Muutamille maalipaikoille pääsimme ensimmäisellä puoliajalla ja vähän enemmän toisella, ja lopulta sitten, niin kuin joskus käy että vähän erikoisella tavalla, kulmasta suoraan saimme tasoituksen, kertoo päävalmentaja Mika Lehkosuo.

– Tässä ammatissa yksi varmasti parhaita asioita on nähdä oman joukkueen pelaajien iloiset ilmeet pelin jälkeen silloin, kun siihen on aihetta. Ja nyt oli, iloitsee Lehkosuo.

Kolmen pisteen myötä HJK jatkaa sarjataulukossa toisena.

Klubin seuraava ottelu on torstaina 3.5, kun Töölöön saapuu vieraaksi FC Lahti. Ottelu alkaa 18:30. Liput edullisesti ennakkoon Tiketistä »

On vain yksi… Klubi!#HJK #Veikkausliiga #vpshjk #OnVainYksiKlubi pic.twitter.com/4d5YW9QDyg