Otteluraportti: TPS-HJK 1-4 (0-1)

TPS – HJK   1-4 (0-1)

(49. Lomski – 27. Väyrynen, 78. Zeneli, 80. Zeneli, 84. Lod)

HJK varmisti seurahistoriansa 27:nnen Suomen mestaruutensa kaatamalla TPS:n 1-4. Klubin kuudes peräkkäinen mestaruus varmistui, kun sarjataulukossa toisena ollut SJK jäi 1-1 tasapeliin FC Hongan vieraana. Näin ollen HJK:n sarjajohto kasvoi tavoittamattomaan yhteentoista pisteeseen.

Ottelu TPS:n ja Klubin välillä alkoi varovasti ja ensimmäisen 15 minuutin aikana kummallekaan joukkueelle ei auennut maalipaikkoja. Tämän jälkeen HJK alkoi saamaan enenevässä määrin painetta TPS:n maalille ja paikkoja alkoi aukenemaan. Palkinto kovasta paineesta tulikin jo ennen puolta tuntia, kun Mika Väyrynen tälläsi hienosti pallon maaliin Macoumba Kandjin esityöstä. Maali oli Väyryselle kauden toinen Veikkausliigassa.

Puoliajan loppupuolella turkulaisilla oli hyvä tilanne tulla pelissä tasoihin, kun Eero Tamminen pääsi laukomaan suoraan rajaheitosta tulleen pallon Saku Erikssonin käsien kautta tolppaan. Tauolle edettiin näin ollen 0-1 lukemissa.

Puoliaika oli tehnyt TPS-leirissä tehtävänsä ja turkulaiset tulivat kovalla sykkeellä toiselle jaksolle. Turkulaiset saivatkin palkinnon varsin nopeasti, kun Patrik Lomski viimeisteli rangaistusalueen keskustasta pelin tasoihin neljä minuuttia toisen puoliskon alkamisesta.
Tasoitusosuma herätti Klubin jälleen pelaamaan ja muutamaa minuuttia myöhemmin Tapio Heikkilä puski voimalla Erfan Zenelin antaman kulmapotkun TPS-maalin poikkipuuhun. Maalipuut kolisivat heti perään myös toisessa päässä, kun Joachim Osvoldin pienestä kulmasta laukoma kuti tömähti Klubin maalin pystytolppaan.

Tunnin kohdalla Klubilla oli hyvä mahdollisuus siirtyä ottelussa uudestaan johtoon, mutta Jukka Lehtovaara pelasti Heikkilän puskun maaliviivalta. Lopulta HJK:n painostus palkittiin, kun Zeneli harhautti TPS-puolustuksen 77minuutin kohdalla. Turkulaisten puolustajat olivat pakoitettuja rikkomaan ja tilanteesta seurasi rangaistuspotku Klubille. Zeneli upotti itse pilkun kylmähermoisesti maaliin ja siirsi vierailijat 1-2 johtoon.

Vain muutama minuutti edellisestä rankkarista rikkoi TPS-puolustus jälleen 11-metrisen arvoisesti. Tällä kertaa kentälle tunnin kohdalla tullut Anthony Annan revittiin kentän pintaan. Zeneli oli jälleen kuin itse varmuus laukoessaan toisenkin rankkarin verkon perukoille.
Lopullinen ratkaisu nähtiin 84:n minuutin kohdalla, kun Robin Lod ohjasi Väyrysen ampuman volleyn turkulaisten maaliin. Ottelun loppu oli pelkkää kosmetiikkaa ja kumpikaan joukkue ei enään innostunut hyökkäämään yltiöpäisesti. Ottelun lopussa suurin mielenkiinto keskittyi tilannepäivityksiin Espoosta Hongan ja SJK:n pelin tilanteesta.

Kun lopputulos Espoosta lopulta kuulutettiin, innostuivat HJK:n pelaajat ja valmennusjohto  juhliin. 27:ttä Suomen mestaruutta juhlittiin varsin hillitysti ja tuleva Eurooppa-liigan lohkovaiheen kotipeli Club Bruggea vastaan oli monella jo mielessä.

Veikkausliigassa HJK:lla on jäljellä vielä neljä kamppailua. Klubin seuraava peli Veikkausliigassa pelataan tulevana sunnuntaina 5.10, kun paikallisvastustaja FC Honka haastaa tuoreet Suomen mestarit Sonera Stadiumilla.

Yleisön seuraava mahdollisuus nähdä Suomen mestarien pelaavan on torstaina 2.10. kun Klubi kohtaa Eurooppa-liigassa Bruggen.

TPS-HJK, Klubin kokoonpano:

Eriksson, Jones, Heikkilä, Moren, Baah, Väyrynen, Perovuo, Porokara (72. Bancé), Zeneli, Mannström (60. Annan), Kandji (64. Lod).

Vaihdossa: Doblas, Lampi, Viitikko, Tainio.

HJK-Club Brugge torstaina 2.10. kello 22.05 Sonera Stadiumilla. Tervetuloa kannustamaan Klubi voittoon!