Otteluraportti: Vakuuttavalla pelillä voittoon

Sarjakärki Klubi voitti kauden molemmat aikaisemmat keskinäiset kohtaamiset tyylipuhtaasti 2-0. Tällä kertaa maalinteossa onnistuttiin vain kerran, mutta oma maali pysyi jälleen puhtaana. Akseli Pelvas oli tällä kaudella KuPS:lle pitelemätön, sillä hyökkääjä osui savolaisten verkkoon kauden jokaisessa kohtaamisessa.

Ensimmäinen puoliaka – Akseli Pelvaksen kaukoveto upposi

Ottelu alkoi kovalla intensiteetillä, ja useita kovia kaksinkamppailuita nähtiin jo ensimmäisen kympin aikana. Ottelun ensimmäinen tekopaikka siunaantui vieraille, kun KuPS:n Petteri Pennanen kokeili Thomas Dähnen terävyyttä, mutta saksalaisvahti nyrkkeili kaukolaukauksen varmuudella.

17. minuutilla HJK iski nopean vastahyökkäyksen. Filip Valenčič levitti pallon laitaan Evans Mensah’lle, joka keskitti takatolpalle Demba Savagelle. Savage pyssytti suoraan keskityksestä, mutta veto painui niukasti takatolpan ohitse.

Ottelu jatkui hienoisesti Klubin hallinnassa, mutta KuPS oli vaarallinen erityisesti kulmatilanteissa. Ottelun kuuma tunnelma näkyi selvästi kentällä, kun pienen ajan sisällä jaettiin kolme keltaista korttia puolin ja toisin.

Ottelun avausosuma nähtiin, kun peliä oli takana reilut 40 minuuttia. Pelvas sai pallon hyökkäysalueelle kaukana 16 rajan takana. Juonikas hyökkääjä kääntyi terävästi ja laukoi tarkkaakin tarkemman maanuoliaisen ohi KuPS-vahti Otso Virtasen. Osuma oli Pelvakselle kauden 11.

Lisäosumia ei rikkonainen ensimmäinen 45-minuuttinen tarjonnut.

Toinen puoliaika – vahvaa tekemistä ja kaksi missattua pilkkua

Klubi aloitti toisen jakson vahvasti. Jo ensimmäinen hyökkäys tuotti kulmapotkun ja heti perään Mensah pääsi kokeilemaan hyvästä vetopaikasta. KuPS oli vaikeuksissa pallollisena, eikä meinannut päästä omasta päästä laisinkaan pois. HJK sen sijaan vyörytti hyökkäyksiä toinen toisensa perään.

Kesken Klubin painostuksen KuPS sai puolittaisen hyökkäyksen. Vastaan liukunut Dähne jäi KuPS-pelaajan alle, ja saksalainen joutui paikattavaksi. Huoltotoimenpiteet kestivät useamman minuutin, mutta Dähne kykeni jatkamaan maalillaan. Pelin ollessa keskeytettynä Valenčič vaihdettiin Vincentiin.

64. minuutilla Pelvas oli lähellä iskeä illan toisensa, kun Vincent syötti oivallisesti takaviistoon, mutta Pelvaksen kova veto painui hienoisesti yli maalin.

Seuraavat minuutit olivat jälleen torikokousten värittämiä, kun ensiksi Dähne jäi toistamiseen KuPS-pelaajan jyräämäksi, ja heti perään Juha Pirisen taklauksen jälkeen erotuomari Dennis Antamo joutui heiluttamaan korttia.

77. minuutilla Klubi oli todella lähellä tuplata johtonsa, kun Faith Obilor nousi korkeimmalle Pirisen lähettämään kulmapotkuun, mutta pusku painui niukasti ohi etutolpan.

Seuraavalla katkolla Klubi teki toisen vaihdon, kun Ousman Jallow korvasi Demba Savagen. 84. minuutin kohdalla nähtiin isäntien viimeinen vaihto, kun Jean-Jacques Bougouhi korvasi Mensah’n.

Bougouhi murtautui ensimmäisillä kosketuksillaan erinomaiseen vetopaikkaan, mutta sijoitus painui ohi takatolpan.

Aivan varsinaisen peliajan loppuhetkillä Klubille aukesi loistava paikka lisätä johtoaan, mutta Virtanen venyi niin Jallow’n kuin Bougouhinkin perättäisten yritysten tielle erinomaisesti.

Ottelussa pelattiin jo lisäaikaa, kun KuPS:n Nikko Boxall kaatoi Ousman Jallow’n rangaistusalueella. Kuopiolaiselle tilanteesta ulosajo, ja Klubille rangaistuspotku. Virtanen kuitenkin jatkui erinomaisia otteitaan ja venyi Pelvaksen vedon tielle.

Lisäaikaa myönnettiin peräti seitsemän minuuttia, ja siinä ajassa ehti tapahtua vielä molemmissa päissä. Ensiksi Dähne venyi paraatipelastukseen, ja vielä aivan ottelun lopussa Klubille tuomittiin toinen rangaistuspotku. Virtanen venyi kuitenkin jälleen upeaan torjuntaan estäen Ousman Jallow’n kauden avausmaalin.

Lopulta lisäosumia ei ottelussa nähty, ja Klubi nappasi sarjapisteet Pelvaksen osumalla. Voiton myötä HJK vankisti asemaansa piikkipaikalla. Ero toisena olevaan FC Lahteen on nyt 14 pistettä.

Veikkausliiga jää maaottelutauolle, ja HJK palaa sarjapelin pariin perjantaina 8.9, kun Klubi matkaa VPS:n vieraaksi Vaasaan. Seuraava kotipeli on 12.9. Stadin Derby HJK-HIFK. Liput Tiketistä.