Otteluraportti: VPS – HJK 0-0

HJK sai kunnian olla vieraana Vaasan uuden stadionin avajaisottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan. Uusi, hieno stadion ja 4321-päinen yleisö tarjosivat hyvät puitteet ottelulle, jossa nähtiin tilanteita, muttei maaleja.

Ottelun ensimmäinen puolituntinen oli kotijoukkueen hallintaa. VPS sai kuvionsa kulkemaan ja pystyi luomaan tilanteita toisensa jälkeen. 38.minuutin kohdalla Jalasto rikkoi rangaistusalueella Vepsu-hyökkääjää pilkun arvoisesti. Soiri kuitenkin vetäisi rangaistuspotkun reilusti yli.

Klubin molemmat topparit joutuivat jättämään kentän ennen taukoa. Aapo Halme piteli verta valuvaa nenäänsä. Tälli oli sen verran kova, että nuorukainen joutuu vaihtoon, ja Lum Rexhepi tuli kentälle. Hetkeä myöhemmin Ivan Tatomirovi? lyhistyi syötön jälkeen jalkaansa pidellen kentän pintaan ja Obed Malolo tuli kentälle. Malolo otti paikan vasempana pakkina ja pelasikin hyvän pelin avaten hyökkäyksiä järkevästi.

Tauon jälkeen HJK tuli kentälle pirteästi. Nyt tilanteita syntyi. Malolo avasi hyvän hyökkäyksen, josta Sorsa pääsi etenemään, mutta maalivahti sai vaivoin torjuttua. Heti perään Klubi sai vapaapotkun 16 metristä, kun Jalasto kaadetaan. Vapaapotkusta Morelos veti suoraan maalivahdin syliin. Peli kuitenkin tasoittui loppua kohden ja Vepsulla oli vielä muutama vaarallinen paikka ennen loppuvihellystä. Pelitapahtumiin nähden lopputulos oli oikeutettu.

– Pelikurimme puolustussuuntaan oli tänään hyvä. Toki loukkaantumiset hiukan sotkivat suunnitelmia. Pienet marginaalit ratkaisevat. Nämä täytyy pystyä kääntämään jatkossa voitoksi, kommentoi päävalmentaja Lehkosuo HJK:n esitystä tänään.

Joukkueen kokoonpanossa ei nähty tänään Medoa, joka haluaa siirtyä Kuwaitiin ja on matkustanut sinne neuvottelemaan sopimusta.

HJK:n pelit jatkuvat keskiviikkona 24.8. kotona Töölössä. Vastustajana on tuolloin PK-35.