Otteluraportti: VPS – HJK 0-2 (0-1)

HJK palasi voittojen tielle Veikkausliigassa hakemalla täydet pisteet vaikealta vierasreissulta Vaasaan. VPS kaatui Mika Lehkosuon liigadebyytissä vakuuttavalla 2-0 -voitolla Sebastian Mannströmin viimeistellessä illan molemmat osumat. Voitolla Klubi nousi 10 pisteeseen ja takaisin liigan kärkikahinoihin, enää pisteen päähän piikkipaikasta. HJK oli alusta loppuun parempi joukkue koleassa säässä käydyssä kamppailussa ja ansaitsi täyden pistepotin esityksellään. Klubi loi runsaasti paikkoja lisämaaleihinkin, kun taas vaasalaiset onnistuivat vierittämään paineen HJK:n päähän vasta ottelun loppuminuuteilla.

Ottelu alkoi Klubin painostuksella. Pallo pyöri vauhdikkaasti VPS:n päässä ja vuorollaan Robin Lod, Oussou Konan ja Demba Savage pääsivät yrittämään maalintekoa hyvistä paikoista. HJK:n hyökkäykset vyöryivät laidoilta hyvillä kombinaatioilla, VPS taas pääsi ajoittain keskialueen pallonriistoilla ja nopeilla vastahyökkäyksillä hätyyttelemään Michael Tørnesin vartioimaa maalia. Läpimurto tapahtui lopulta puoliajan lopussa. Veli Lammen ovela syöttö halkaisi VPS:n puolustuksen ja vapautti Mannströmin nokikkain maalivahti Henri Sillanpään kanssa. Tarkka sijoitus etukulmaan ohitti kassarin ja painui vastustamattomasti maaliin.

Toinen puoliaika alkoi samoissa merkeissä. Klubi hallitsi keskikenttää, eikä päästänyt kotijoukkuetta lähellekään Tørnesin maalia. Lopullinen ratkaisu nähtiin 56. minuutilla. Rasmus Schüller taisteli pallon keskialueella Klubille ja pelasi Savagen vauhtiin laidalla. Laituri kääntyi alueelle ja pelasi pallon takaviistoon. Toisesta aallosta hyökkäykseen noussut Mannström pamautti pallon takuuvarmasti alanurkkaan. HJK loi lukuisia paikkoja lisämaaleille, mutta loppua kohden peli rauhoittui ja Klubi tyytyi varmistelemaan voittoa. Vielä viimeisillä minuuteilla vaasalaiset onnistuivat rakentamaan pienen paniikin Klubin maalille erikoistilanteista, mutta topparit Heikkilä ja Heikkinen Michael Tørnesin avustuksella pitivät maalin puhtaana.

HJK jatkaa pelejään Veikkausliigassa torstaina 8.5. Sonera Stadiumilla, jonne vieraaksi saapuu IFK Mariehamn kello 18.30 alkavassa ottelussa.

VPS – HJK   0-2 (0-1)

(41. Mannström, 56. Mannström)

HJK: Tørnes; Lampi (68. Sorsa), Heikkinen, Heikkilä, Baah; Tainio, Schüller; Savage (82. Grönroos), Lod, Mannström (72. Alho); Konan.

Vaihtopelaajat: Wallén, Lehtinen, Moren, Lassas.