Otteluraportti: VPS-HJK 1-1 (0-1)

HJK kohtasi Veikkausliigakauden viimeisessä vierasottelussaan VPS:n Vaasassa. Klubin avauskokoonpano oli muuttunut selkeästi viime torstaina käydystä MYPA-pelistä ja avauskokoonpanossa olikin tällä kertaa reilusti nuoruutta. Ottelun alku koleassa Vaasassa oli tunnusteleva. Kumpikaan joukkue ei herkutellut maalipaikoilla ja puolustaminen oli molemmilla hyvin tarkkaa. Maalihanat aukesivat lopulta puolen tunnin kohdalla, kun Mac Kandji teki loistavan esityön Sebastian Mannströmille, joka pääsi viimeistelemään rauhassa boksin sisältä vierailijat 1-0 taukojohtoon. VPS:n ensimmäisen puolikkaan paras paikka avautui Steven Morrisseylle, joka kuitenkin aikaili liikaa ja veto kimposi HJK:n puolustuksen kautta kulmapotkuksi.

HJK suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa jo puoliajalla, kun maalipörssin kärkeä tiukasti jahtaava Demba Savage päästettiin irti. Savagelle tilaa teki avauspuolikkaan kärjessä viilettänyt Macoumba Kandji. Kotijoukkue VPS painoi vahvasti toisen jakson alusta saakka päälle ja sai heti palkintonsa. VPS-kapteeni Sebastian Strandvallin vapaapotku otti 52. minuutin kohdalla ilkeän pompun märästä nurmesta ja painui Klubin maaliin Saku Erikssonin käsien kautta.

Isännillä oli useita paikkoja ratkaista ottelu itselleen, mutta monista yrityksistä huolimatta HJK:n maaliin ei toista maalia enää uponnut. Isäntien paras paikka siunaantui Tony Björkille viitisen minuuttia ennen loppua, mutta hänen laukauksensa reilusta viidestä metristä suuntautui suoraan päin Klubin maalilla torjunutta Erikssonia. Kun kotijoukkue ei onnistunut käyttämään tilanteitaan hyväkseen, päädyttiin ottelussa 1-1 tasatulokseen ja pistejakoon.

VPS – HJK  1-1 (0-1)

(30. Mannström, 52. Strandvall)

HJK: Eriksson, Moren, Heikkilä, Viitikko, Lehtinen, Lassas, Perovuo, Mannström, Väyrynen (61. Alho), Jones (78. Malolo), Kandji (46. Savage)
Vaihdossa: Doblas, Baah.