Otteluraportti: VPS-HJK 1-2 (0-2)

HJK haki Vaasasta tärkeät kolme pistettä, kun se nappasi toisen peräkkäisen voittonsa kukistamalla VPS:n 1-2.

Ottelun alku oli Klubilta loistava ja sinivalkoiset niittasivat pallon verkkoon jo ensimmäisestä tilanteestaan. VPS-puolustus hölmöili pallon yli päätyrajasta ja Atom asteli kulmalippua kohti.

Syntymäpäiviään sunnuntaina viettänyt japanilainen toimitti hyvän pallon viiden metrin viivalle, jossa Tapio Heikkilä oli ensimmäisenä päineen välissä. Tarkka pusku VPS-maalin takakulmaan ja Klubi johtoon kun ottelua oli pelattu vasta neljä minuuttia.

Johtomaalin jälkeen HJK piti ottelua hyvin hallussaan, eikä päästänyt putoamista vastaan taistelevia vaasalaisia minkäänlaisiin maalipaikkoihin. HJK:lla oli puolestaan pari hyvää tilannetta lisämaalin tekoon jo ennen toista osumaansa. Taye Taiwo väläytteli laukauksensa voimaa reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Hurja tykitys vajaasta 40 metristä suuntautui kuitenkin liikaa kohti Henri Sillanpäätä, joka pystyi torjumaan nigerialaisen tykityksen.

VPS-ottelussa poikkeuksellisesti keskushyökkääjän paikalla pelannut Demba Savage pelattiin puolestaan läpiajoon puolen tunnin pelin jälkeen, mutta VPS-puolustus pelasti tilanteen rohkealla liukutaklauksella.

Seuraavaa tilannetta VPS-puolustus ei enää selvittänyt, vaan Klubi siirtyi 0-2 johtoon. Atom lähetti laidaltaan matalan keskityksen kohti boksissa päivystänyttä Toni Kolehmaista ja lopulta pallo kimpoili VPS-pakkien jaloista verkon perukoille.

Toisella jaksolla Klubin aktiivisuus tipahti ensimmäiseen jaksoon verrattuna ja paikkoja ei enää nähty samaan tahtiin, kuin ensimmäisen nelivitosen aikana.

Otteluun saatiin uskomaton loppuhuipennus, kun Juho Mäkelä viimeisteli maalin edustalta 90 minuutin kohdalla tilanteeksi 1-2. Mäkelä näytti olevan tilanteessa paitsiossa, mutta kun tilannetta ei liputettu, viimeisteli maaliahne hyökkääjä varmasti pallon verkkoon.

Lisäajan loppuhetkillä isännät olivat osua toistamiseen. Maalivahti Sillanpää nousi viimeiseen kulmapotkuun hyökkäyksen tueksi ja pallo kosahtikin suoraan Sillanpään päähän. Kova pusku kumahti kuitenkin HJK-maalin ylähirteen ja kun sinivalkoisten puolustus onnistui siivoamaan maalinedustan, päättyi ottelu lukemiin 1-2.

Maaottelutauon viettoon Klubi poistui kahden ottelun voittoputkessa ja palaa pelikentille sunnuntaina 18.10 Sonera Stadiumilla IFK Mariehamnia vastaan.

HJK: Örlund; Heikkilä, Heikkinen, Baah, Taiwo; Moussi, Schüller; Peiponen, Kolehmainen, Atom (85. Mendy); Savage

Vaihdossa: Sahlgren, Ojala, Malolo, Zeneli, Ademir

VPS-HJK 1-2 (0-2)

(90′ Mäkelä – 4′ Heikkilä 36′ Oma maali)