Ottelut Saharan kentällä

Ohjeet katsojille HJK:n kentillä pelattaviin junioreiden ja HJK Klubi 04:n peleihin.

Sahara ohjeet

Kun eri jalkapallosarjat Suomessa pyörähtävät viimein käyntiin, HJK noudattaa Aluehallintoviraston (AVI) ja viranomaisten ohjeita. HJK pyytää kannattajiaan ystävällisesti ottamaan seuraavat ohjeet huomioon, kun he tulevat katsomaan HJK:n eri juniorijoukkueiden tai HJK Klubi 04:n pelejä.

Covid19-tilanne ja viranomaisten ohjeistukset muuttuvat kaiken aikaa tautitilanteen muuttuessa. HJK on tehnyt päivittäin yhteistyötä viranomaisten kanssa turvallisen toiminnan ja tapahtumien suunnitelmien osalta, mutta edelleen on paljon vaikeita ja epäselviä asioita. HJK lähtee jalkapallon ottelukauteen pääprioriteetteinaan terveys ja hyvinvointi, sekä otteluiden ja kilpailukauden pelaaminen loppuun. Mitään riskejä ei oteta näiden prioriteettien suhteen. Tästä syystä, tämän hetken yleisessä tautitilanteessa ja viranomaisten rajoituksiin perustuen olemme päättäneet seuraavista järjestelyistä riskien minimoimiseksi kesäkuun aikana.

HJK Klubi 04:n ensimmäinen kotiottelu lauantaina Kakkosessa 27. päivä kesäkuuta klo 20.00 pelataan ilman yleisöä. HJK toivoo, että tämä jää viimeiseksi tyhjälle katsomolle pelattavaksi kotipeliksi. Nollanelosen seuraava kamppailu Bolt Arenalla on 19. heinäkuuta klo 17.00 FC Jazzia vastaan.

Bolt Arenan vieressä olevalla Saharan kentällä puolestaan pätevät seuraavat säännöt. Viranomaisten ohjeistusten mukaisesti toistaiseksi kentällä pelattaviin HJK:n otteluihin saa ottaa maksimissaan 50 henkilöä. Ulkoportilla on valvoja, joka päästää ihmiset sisään ja ottaa henkilötiedot ylös. Kenttäalueen sisällä katsojia pyydetään noudattamaan seuraavia ohjeita:

1. Turvavälin pitäminen (vähintään kahden metrin väli lähimpään katsojaan).
2. Istuminen koko ottelun samalla paikalla.
3. Yleisten hygienia- ja yskimisohjeiden noudattaminen.
4. Missään olosuhteissa ei saa tulla kipeänä tai edes oireilevana tapahtumapaikalle.

HJK ymmärtää, että tiukat ohjeet saattavat tuntua pitkän tauon jälkeen vaikeilta, ja varmasti joku muu käsittää viranomaisten ohjeet eri tavalla. HJK kuitenkin korostaa, että seuran vastuulla olevat ottelut järjestetään pilkun tarkasti viranomaisten ohjeita noudattaen ja riskit minimoiden valittujen yllä mainittujen prioriteettien suhteen tällaisena poikkeusaikana. HJK toivoo ymmärrystä näiden muutaman poikkeusajan ottelutapahtuman suhteen verrattuna niissä oleviin riskeihin. HJK haluaa, että me palaamme meille kaikille rakkaan lajin pariin ehdottoman turvallisesti, ja HJK päivittää viranomaisten keskustelujen ja ohjeistusten pohjalta tilannetta koko ajan.

HJK kiittää kärsivällisyydestä.