Pääkaupunkiseudun tupladerby – Juhani Ojala jättää jäähyväisensä

Klubikannattajien kauden yksi mielenkiintoisimmista Veikkausliiga-viikonlopuista on edessä tänä viikonloppuna. HJK:n miehet pelaavat kuuman Honka-ottelunsa perjantaina Soneralla, naiset taistelevat Honkaa vastaan lauantaina Pallokentällä.

HJK-keskikenttä Aki Riihilahti odottaa innolla perjantain taistoa.

  • Europelien keskellä pitää keskittyä tosissaan myös Veikkausliigaan. JJK-ottelu oli erinomainen esimerkki siitä, että onnistuimme siinä. Se oli hieno esitys jätkiltä. Toivon samaa perjantaina.

  • Menestyminen Veikkausliigassa on kuitenkin meille erittäin tärkeää.

JJK-pelissä Akseli Pelvas ja Jari Litmanen niittasivat HJK:lle 0-2 -vierasvoiton. Voiton myötä myös sarjan kärkipaikka on pysynyt tiukasti HJK:n hyppysissä.

Tuleva Honka-ottelu on kuitenkin astetta verran kuumempi kohtaaminen, kuten kaikki aikaisemmatkin pääkaupunkiseudun derbyt. Edellinen, Espoossa pelattu derby oli HJK:n juhlaa.

HJK onnistui pitämään Hongan lähes täysin maalipaikoitta ja itse iski tarvittavat maalit. Nyt vastaan tulee kuitenkin alkukauden ailahteluista hieman eroon päässyt espoolaisryhmä.

  • Honka pelaa keskikentällä samalla tavalla kuin me, hyvin tiiviillä nipulla. Se tulee varmasti olemaan taistelukenttänä myös perjantaina. Kotietu on myös ollut meille tärkeä. Kotikentällä olemme olleet erittäin vahvoja tällä kaudella, mistä kuuluu erittäin iso ansio meidän käsittämättömän hienolle kotiyleisölle.

  • Se taika pitää pystyä pitämään rikkoutumattomana, nyt ja jatkossa.

Vaikka lähtökohdat ovat HJK:lla kohtalaisen vaikea, olivat ne sitä myös edellisessä derbyssä. Vastuunottajia kuitenkin Riihilahden mukaan riittää.

  • Jokaista jätkää tarvitaan nyt. Vastuuta on jo otettu laajalla rintamalla, mutta sen pitää pysyä samanlaisena. Varsinkin Rami Hakanpään ja Valtteri Morenin loukkaantumiset on joukkueessa otettu hyvin raskaasti. Haluan avoimesti koko joukkueen puolesta kertoa, että he ovat edelleen erittäin tärkeitä osia joukkueessa ja toivomme heille niin pikaista paranemista kuin mahdollista.

Kaiken lisäksi perjantain ottelussa tullaan näkemään muistettava tapahtuma, sillä ottelu on HJK-toppari Juhani Ojalan viimeinen ottelu sinivalkoraitaisessa paidassa. Ottelun jälkeen mies suuntaa Sveitsin Young Boysiin, joten loppuvihellyksen jälkeen on aika jäähyväisille.

HJK-Honka

Pe 12.8. klo 18.30

Sonera Stadium