Päävalmentaja Toni Koskela: Kaikki haluavat näyttää parastaan

Youth Leaguen pelit ovat meille iso mahdollisuus ja kunnia. Näissä peleissä kaikki varmasti haluavat olla mukana ja näyttää parastaan. Viime kaudella olimme mukana nuorten Mestarien liigassa ensimmäistä kertaa suomalaisseurana ja vastassa oli skotlantilainen Celtic, jonka pelaajia oli jo heidän kovassa miesten joukkueessaan ja maajoukkueissa. Tällä kertaa vastus tulee Irlannista, ison futis­kulttuurin ympäristöstä sekin.

Cork on brittityyppinen, isokokoinen ja suoraviivainen joukkue. He ovat vahvoja kaksin­kamppailuissa ja pelaamisen intensiteetti on brittiläisittäin korkea. Omassa sarjassaan he ovat olleet suvereeneja tällä kaudella pelaten kaikki 18 otteluaan ilman tappioita voittaen näistä 16. Shamrock Roversin valmennustiimissä toimivalta Sami Ristilältä olemme saaneet infoa vastustajastamme.

Tällaiset hienot kansanväliset ottelut katkaisevat arjen. Sarjapelejä on ollut paljon niin Klubi 04:lla kuin liigajoukkueella, joten nyt nämä pari viimeistä päivää keskitytään tähän peliin.

Joukkueemme koostuu pääosin Klubi 04:n pelaajista. Kilpailuun saa nimetä kolme yli-ikäistä, eli vuonna -97 syntynyttä pelaajaa. Näiden tulee olla pelannut seurassa edelliset kaksi vuotta. He ovat Obed Malolo, Joachim Böckerman ja Henrik Ölander. Edustusjoukkueen rinkiin kuuluvista tuttuja kasvoja ovat Malolon lisäksi Aapo Halme, Lucas Lingman, Saku Ylätupa, Lassi Lappalainen ja Evans Mensah. Paljon tietenkin liigajoukkueen tilanteesta riippuu se, miten nämä pelaajat ovat käytettävissä näissä otteluissa.

Klubi 04:n alkukausi oli vaikea. Meillä oli paljon vaihtuvuutta joukkueessa viime kauden jälkeen, kun yli kymmenkunta viime kaudella paljon pelannutta pääsi urallaan eteenpäin. Samoin alkukaudesta pelaavan kokoonpanon vaihtuvuus oli liian iso, esimerkiksi puolustuslinja muuttui pakon sanelemana joka peliin. Kaiken kaikkiaan 38 pelaajaa on käynyt kentällä. Keskikesällä moni asia loksahti kohdalleen ja saimme kurssiin käännettyä. Nyt meillä on Kakkosessa 10 tappiotonta peliä putkeen, ja jos viimeinen peli lauantaina voitetaan, kasassa on 25 pistettä 11 pelistä. Vaikean alun kääntäminen onnistuneeksi loppukaudeksi on hyvä suoritus nuorelta joukkueelta.

Klubi 04:n ja liigajoukkueen välillä on ollut paljon liikettä. Tämä on tietysti toiminnan päätavoite. Myös ensi talvella joku pelaajista nousee liigajoukkueen mukaan. Samalla tavalla 04:n uudistuu B-junioreista nousevilla pelaajilla. Nyt syksyllä on saatu uusille B-junnuille kokemusta miesten peleistä, joka valmistaa jo ensi vuotta ajatellen ja joku heistä saatetaan nähdä myös tämän otteluparin aikana kentällä.

Nämä UYL-pelit ovat erinomainen näyttöpaikka ja tasonmittaus monelle HJK:n nuorisomaajoukkue- ja tulevalle Veikkausliigapelaajalle seurajoukkueessa. Toivotaan, että yleisö löytää paikalle kannustamaan nuoria sankareita ja tulevaisuuden Klubi-tähti sekä auttamaan meitä jatkopaikan saavuttamisessa, jotta saisimme syksylle vielä lisää kansainvälisiä peljeä. Tämän parin voittaja kohtaa jatkajan otteluparista APOAL FC – AS Roma.

Toni Koskela
HJK U19:n päävalmentaja

HJK Helsinki vs Cork City FC

Keskiviikkona 28.9. kello 19.00, Sonera Stadium

Liput ennakkoon: hjk.fi/liput