PAOKin fanaattinen kotiyleisö on Kanellopoulokselle tuttu kokemus

Keskikentän rauhallinen luottomies odottaa innolla kauden päätöspeliä perheen ja ystävien edessä.

HJK treenasi maananataina ja tiistaina PAOKin entisessä harjoituskeskuksessa, jota käyttävät nykyään seuran reservi- ja U19-joukkueet.

HJK:n vuoden viimeinen ottelu torstaina Pohjois-Kreikan Thessalonikissa on kauden päättymisen myötä erityinen monelle, mutta aivan omalla tavallaan se on sitä Georgios Kanellopoulokselle. Ottelu kotimaassa on paluu tuttuihin tunnelmiin, ja katsomossa tulevat olemaan niin perhe kuin ystäviäkin.

– Tuntuu hyvältä olla taas kotimaassa! Sää ja meininki ovat tuttuja, “Kanell” hymyilee. 

Kanellopoulos on kotoisin huomattavasti etelämpää, Spartín pikkukaupungista, mutta pelipaikkakunta ja PAOKin Toumba Stadium ovat entuudestaan tuttuja useammalta vierailulta “siviilinä” sekä Asteras Tripoliksen paidassa. 

– Thessaloniki on ehdottomasti yksi suosikkipaikoistani. Täällä on mukavia ihmisiä, ja ruoka on hyvää. Thessaloniki on eloisa mutta ei niin iso ja kaoottinen ja siksi mukavampi kuin Ateena.

Toumban stadionin tunnelma on Euroopan-kuulu, ja ilmapiiri on välillä suorastaan infernaalinen. Kreikan kuumimmissa peleissä tunnelmaa kuvastaa hyvin, kun stadionin kaiuttimista kajahtaa pelaajien marssiessa kentälle AC/DC:n Hells Bells. 

– Stadionin tunnelma on uniikki kokemus. Vierasjoukkueen pelaajien täytyy tiedostaa se, olla siihen valmiita ja olla antamatta sen vaikuttaa pelaamiseen. Joukkuekaverit ovat kyselleet asiasta, ja olen kertonut sen minkä tiedän.

Lohkovaihepaikan varmistaneessa kotipelissä Farulia vastaan.

23-vuotias Kanellopoulos tuli Helsinkiin tammikuun alkupuolella. Muuton jälkeen takana on intensiiviset 11 kuukautta, jonka aikana HJK on pelannut kaikkiaan 53 ottelua. Kotimaan lisäksi pelireissuja tuli Espanjaan, Pohjois-Irlantiin, Norjaan, Azerbaidzhaniin, Romaniaan, Skotlantiin, Saksaan ja nyt vielä Kreikkaan. 

Kanellopoulos on kellottanut kauden aikana lähes 2400 peliminuuttia. Veikkausliigassa hän pelasi 20 ottelua ja eurokentillä tähän mennessä Larne-kotipeliä lukuun ottamatta kaikki. 

– Niin paljon on tapahtunut, että tuntuu kuin aikaa olisi mennyt vuoden sijaan kaksi! Kausi on ollut menestyksekäs, saavutimme tavoitteemme eli mestaruuden ja lohkopaikan. Henkilökohtaisestikin olen tyytyväinen, sillä olen pelannut melko paljon. Olen erittäin tyytyväinen päätöksestäni tulla Suomeen.

Kuten Kanell kertoi pitkässä haastattelussamme maaliskuussa, alku ei ollut henkisesti helpoin pimeässä ja kylmässä Helsingissä. 

– Alussa sopeutumiseen meni vähän aikaa, mutta uskon, että se on täysin normaalia. Nyt tuntuu, että olen sopeutunut 100-prosenttisesti niin kaupunkiin kuin joukkueeseen. Ilmapiiri joukkueessa on todella hieno, Hakaniemen torin läheisyydessä asuva kreikkalainen kehuu.  

Rauhallisen ja pallovarman keskikenttämiehen sopimusta Klubiin on jäljellä vielä toinen vuosi sekä mahdollinen optiovuosi. Torstain jälkeen on kuitenkin aika ladata akkuja.

– Jään pelin jälkeen Kreikkaan viettämään aikaa perheen ja ystävien kanssa ja valmistautumaan uuteen kauteen niin henkisesti kuin fyysisesti. 

Keskikentän luottoduo Lingman-Kanellopoulos mestaruuden varmistumisen jälkeen.
Kannattajien kanssa Liigacupin kultamitali kaulassa.