Parikka hyvällä itseluottamuksella TPS:n kimppuun

Juhannusta edeltänyt viimeisin sarjaottelu Jyväskylän Jalkapalloklubia vastaan päättyi jännien vaiheiden jälkeen HJK:n 1-0 -voittoon. Nousu viime sekunneilla jätti joukkueeseen hyvän tunnelman.

– JJK-voitto tuntui mahtavalta. Ratkaisu lopussa oli suuri helpotus, ja lomalle pääsi siirtymään hyvillä mielin. Nyt kulunut viikko onkin ollut paitsi vapautunut myös entistä energisempi, Parikka kertoo.

HJK harjoitteli alkuviikon Talin urheilupuistossa ja siirtyi loppuviikosta Käpylään. Tuntuma nurmikenttään on siis ennen TPS-ottelua hyvä. Hyvää valmistautumista tarvitaankin, sillä luvassa on varmasti yksi kauden kovimmista otteluista.

– Iso ero on siinä, että kesäkuussa Suomen cupin takia pelejä oli aika tiuhaan tahtiin. Silloin palautuminen ja valmistautuminen menivät päällekkäin. Tällä viikolla on pystytty vain valmistautumaan viikonloppuun.

Samaa ei voi sanoa vastustaja TPS:stä, joka aloitti oman eurocup-urakkansa torstaina kohtaamalla Turussa walesiläisen Port Talbot Townin. Voitto numeroin 3-1 teki varmasti turkulaisten itseluottamukselle hyvää, mutta valmistautuminen sunnuntain kohtaamiseen jää turkulaisleirissä lyhyeksi.

– Emme kuitenkaan lähde sillä ajatuksella, että ottelusta tulisi jotenkin helpompi tai että meillä olisi jokin etulyöntiasema. Kun kyseessä on hyvä joukkue, ei otteluruuhkalla ole merkitystä. Olihan meilläkin ruuhkaa, mutta se ei näkynyt sen suuremmin pelissä, Parikka miettii.

HJK on kierrättänyt rohkeasti kokoonpanoa. Yksi muutos normaaliin on varmuudella luvassa, sillä keskikentältä Medo joutuu olemaan vielä tämän ottelun pois pelikiellon takia.

– Jotain järjestelyjä varmaan tulee, mutta mielestäni jo viime ottelu osoitti, että vaikka pelikiellot aiheuttavat muutoksia, ei pelin taso oli tippunut. Se kertoo jotain joukkueestamme.