Parikka iloinen kauden avausminuuteista

HJK kukisti viime sunnuntaina VPS:n Vaasassa puhtaasti 0-3. Ottelussa Jarno Parikka ja Janne Saarinen tekivät paluun tositoimiin loukkaantumisten jäljiltä. Keskikenttä Janne Saarinen pääsi peliin 73. minuutilla ja hyökkääjä Jarno Parikka 79. minuutilla.
– Hyvältä tuntui, Jarno Parikka toteaa.
– Johdimme 0-3 ja siinä vaiheessa peli oli periaatteessa jo ohi, mutta oli kiva päästä kentälle ensimmäistä kertaa tällä kaudella.
Kolmen maalin voitto ei Parikalle tullut suurena yllätyksenä. Joukkue aloitti ottelun alkukankeudesta huolimatta organisoidusti ja kärsivällisellä asenteella. Ensimmäinen maali juuri jakson loppuun vapautti peliä toiselle jaksolle.
– Vaasa ei ole helppo paikka pelata. Tiesimme kuitenkin koko ajan, että jos pelaamme järkevästi, niin saamme kyllä maalipaikkoja. Teimme hyvällä prosentilla niistä maalit, ja pidimme VPS:n poissa omalta maaliltamme, Parikka summaa.
– Maalit olivat myös pelattuja maaleja.
HJK on pelannut kolme ottelua, porhaltanut sarjakärkeen ja saanut peli-ilostaan kehuja monelta suunnalta. HJK-hyökkääjä korostaa kuitenkin malttia.
– Kausi on alkanut hyvin, meillä on ollut harjoituksissa hyviä merkkejä, mutta paljon on myös edelleen parannettava. Siinä mielessä ei ole aihetta tyytyväisyyteen. 
– Luulen, että olemme löytäneet hyvän otteen juuri siksi, että pidämme ajatukset koko joukkueena tässä hetkessä. Emme spekuloi turhaan tulevilla otteluilla tai jää pohtimaan edellistä peliä.
HJK:n hyökkäyspäähän löytyy nyt monta kovaa nimeä. Nyt paluun pelikuntoon tehnyt Jarno Parikka pääsee taistelemaan peliajasta kahden alkukaudella hyviä otteita esittäneiden Danny Hoesenin ja Juho Mäkelän kanssa. Myös Akseli Pelvas on kovaa vauhtia kuntoutumassa sairastuvalta.
– Mäksä on latonut kuusi maalia kolmessa pelissä ja Danny on ollut miltei jokaisessa jollain tavoin mukana. He ovat olleet erinomaisessa vireessä ja auttaneet joukkuetta. Kilpailutilanne on kuitenkin terveellä tavalla kova. Jokainen pelaaja tietää, että omista paikoistaan pitää iskeä. Se nostaa luonnollisesti kaikkien suoritustasoa.