Patrick Cousins Veikkausliiga­joukkueen huoltajaksi 

”PC” on toiminut HJK:ssa lukuisissa erilaisissa rooleissa lähes kymmenen vuoden ajan.

Patrick Cousins

Patrick Cousins on valittu HJK:n Veikkausliigajoukkueen huoltajan tehtäviin. Joukkueen toiminnalle olennaisen tärkeä pesti vapautui, kun Boris Wistuba-Marino siirtyi valmennuspäälliköksi Espoon Palloseuraan. 

– Huoltajan tehtävä on paljon muutakin kuin vaikkapa juomapullojen täyttämistä ja pyykinpesua. Huoltaja vastaa kanssani siitä, että joukkueen arki toimii, ja ajan myötä huoltajasta kasvaa parhaimmillaan tietynlainen pelaajien luottomies, toteaa joukkueenjohtaja Ville Wallén.

Patrick Cousins, tuttavallisemmin PC eli ”Peecee”, on ehtinyt toimia Klubissa lukuisissa rooleissa vajaan kymmenen viime vuoden aikana. 

– Aloitin työharjoittelussa junnuvalmentajana 03- ja 05-syntyneille. Aika nopeasti sen jälkeen aloitin myös HJK:n iltapäiväkerho-ohjaajana ja myöhemmin leiriohjaajana, Cousins aloittaa värikkään Klubi-historiansa kertaamisen. 

Myöhemmin miehen kontolle tulivat Klubin futisleirin ja kesäleirien järjestämis- ja pyörittämisvastuu. 

– Sen jälkeen siirryin toimistohommiin, kun Laura Salmen kanssa perustimme toimiston aulaan asiakaspalvelupisteen. Sain vielä vastuulleni myös lasten futiskoulut sekä edellisen kiinteistöpäällikön lähdettyä ison osan kiinteistön ylläpitoon liittyvistä asioista. 

Kaudesta 2021 Cousins on toiminut ottelutapahtumapäällikkönä Kansallisen Liigan ja HJK Klubi 04:n peleissä, ja viime kaudella rooli laajeni Veikkausliigaan ja Klubin europeleihin, joissa hän toimi myös Uefan delegaatin yhteyshenkilönä. 

– Lisäksi olen toiminut, ja toimin jossain määrin jatkossakin, olosuhdekoordinaattorina Bolt Arenalla ja muilla HJK:n kentillä. 

Cousins siis tuntee Bolt Arenan joka sopen, ja seuratoiminnastakin nuorella miehellä on erinomaisen laaja käsitys. Seuraavaksi on siis vuorossa edustusjoukkueen pukukopin “haltuunotto”.

Tsemppiä uuteen pestiin, PC! 

Veikkausliigajoukkueen taustatiimi
Toni Koskela, päävalmentaja
Mikko Lignell, valmentaja
Tuomas Silvennoinen, valmentaja
Ville Wallén, maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja
Luis Anula, fysiikkavalmentaja
Toni Taipale, fysioterapeutti
Tuomas Brinck, lääkäri
Klaus Köhler, lääkäri
Patrick Cousins, huoltaja
Pekka Mäntylä, tiedottaja