Mitä tiesit Suomesta ennen tänne tuloasi, Nassim Boujellab?

Klubin tuore saksalais-marokkolainen vahvistus muistelee pettyneenä Lukas Hradeckýn torjuntaa ja pyrkii antamaan maajoukkuenäyttöjä HJK:ssa.

Nassim Boujellab - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

HJK haluaa tällä kaudella tehdä pelaajiaan tutummiksi katsojille. Julkaisemme kauden aikana jokaisesta pelaajasta sekä pidemmän katsauksen näiden aiempaan uraan että syvemmälle pelaajan henkilökohtaiseen elämään pureutuvan haastattelun.

Card 10 Boujellab

Viestinnän traineemme Vertti Karjalainen ja Toni Vikgren pääsivät jututtamaan Nassim Boujellabia heti sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Hallo, Nassim. Kertoisitko hieman taustastasi?

Synnyin Saksassa, mutta vanhempani ovat lähtöisin Marokosta. He ovat olleet jo pitkään Saksassa ja asettuneet asumaan Iserlohnin kaupunkiin. Minulla on viisi sisarusta, jotka pelaavat myös jalkapalloa, mutta ainoastaan huvin vuoksi. Kukaan heistä ei pelaa korkealla tasolla. Olen myös naimisissa.

Onko vaimosi mukana Suomessa?

Ei ainakaan vielä. Pohdimme, että hän muuttaisi tänne, mutta se tapahtuisi vasta myöhemmin.

Mistä päin Saksaa olet siis kotoisin?

Synnyin Hagenissa, joka sijaitsee lähellä Dortmundia. Olen asunut myös ihan siinä vieressä Iserlohnissa.  Asuin Gelsenkirchenissä myöhemmin, kun pelasin Schalkessa.

Nassim Boujellab - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

Iserlohnissa on pääsarjatason jääkiekkojoukkue, ja suomalaiset ovat innokasta lätkäkansaa. Tiedätkö mitään jääkiekosta?

Pakko myöntää, että en juuri mitään…Tiedän, että Iserlohnissa on hyvä joukkue. Kuulin myös, että Suomi pärjäsi hienosti tänä vuonna jossakin suuressa turnauksessa, he taisivat voittaa kultaa?

Pitää paikkansa, Suomi voitti kultaa talviolympialaisissa! Mitä tiesit Suomesta ennen tänne saapumistasi?

Katselin videoita HJK:sta ennen kuin tulin Helsinkiin: minua kiinnosti, miten ja millaista jalkapalloa joukkue pelaa. Sitten etsin netistä tietoa kaupungista, ja huomasin, että täällä on paljon lunta. Se ei kuitenkaan ole mikään ongelma. Ensivaikutelman perusteella Helsinki on äärimmäisen kiva kaupunki.

Tiedän Suomesta myös Teemu Pukin. Hän pelasi Schalkessa samaan aikaan, kun olin nuorten joukkueessa. Hän taisi olla yksi harvoja suomalaisia, jotka pelasivat Bundesliigassa siihen aikaan.

Nassim Boujellab - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

Se on totta. Pukki teki vuonna 2011 HJK:ta edustaessaan kolme maalia Schalken verkkoon Mestarien Liigan karsinnoissa, minkä jälkeen hänet ostettiin Schalkeen.

Aivan, ymmärrän. Tapasin hänet kerran, ja nyt kun juttelen kanssanne, huomaan, että teillä on samanlainen aksentti kuin hänellä!

Tiedät Teemu Pukin, mutta tiedät varmaan myös Lukas Hradeckýn. Minkälainen vastustaja hän on?

Hän on todella hyvä maalivahti. Hradecký itse asiassa otti valtavan torjunnan ja esti ensimmäisen maalini syntymisen Bundesliigassa! Onneksi tein maalin heti seuraavassa ottelussa, joten ensimmäistä maaliani ei tarvinnut odotella sen pidempään. Tein kerran myös maalin Hradeckyn selän taakse, mutta se hylättiin paitsiona…

Nassim Boujellab - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

Tiedämme, että pelasit Ingolstadtissa Ilmari Niskasen kanssa. Minkälainen kuva sinulla on hänestä?

”Immi” on todella mukava kaveri. Kun tulin seuraan, hän tuli heti juttelemaan minulle, ja olimme paljon tekemisissä. Tulimme hyvin toimeen, mutta sitten hän kertoi vaihtavansa joukkuetta. Pidämme edelleen yhteyttä, tosin vain harvakseltaan.

Immi on kyllä mukavan oloinen kaveri, mutta entä sinä? Kuvailisitko hieman itseäsi?

Olen mielestäni hyvä tyyppi, ehdottomasti perheihminen. Haluan, että perheelläni on aina kaikki hyvin ja siksi autan perhettäni ja muita läheisiä ihmisiä. Tykkään hassutella ja olen hauska. Vapaa-ajalla vietän aikaa kotona vaimoni kanssa, hengailen kavereiden kanssa ja pelaan pleikkarilla. Elämän tulisi olla iloista, tarvitsen sitä.

Mitä pelejä pelaat pleikkarilla?

Fortnitea sekä Fifaa, olen hyvä molemmissa. Edustin Schalkea virtuaalisessa Bundesliigassa, kun sarja oli tauolla koronan vuoksi, ja joukkueiden edustajat pelasivat vastakkain pleikkarilla.

Entä muita harrastuksia?

Tykkään shoppailla ja ostaa lahjoja vaimolleni. Vietän myös aikaa ulkona kavereiden kanssa. Meillä oli tapana käydä pelaamassa jalkapalloa yhdessä jatkuvasti asuessani Iserlohnissa. Haluan pitää hauskaa niin perheeni, vaimoni kuin ystävienikin kanssa.

HJK on ensimmäinen seurasi Saksan ulkopuolella. Oliko vaikea päätös siirtyä tänne?

Ei se lopulta ollut. Aluksi mietin, että haluan pysyä ainoastaan Saksassa, mutta sitten aloin ajatella asiaa tarkemmin. Sitten näin, millaista jalkapalloa HJK pelaa, ja pidin siitä todella paljon. Seura tarvitsee kaltaistani pelaajaa, ja tämä on minulle hieno mahdollisuus näyttää osaamistani. Tekee hyvää tulla tänne!

Vahvuuksiesi pitäisi siis sopia HJK:n pelityyliin. Mitkä ne ovat?

Olen hyvä liikuttamaan palloa, enkä halua joukkueeni menettävän sitä liian helposti. Siksi en yritä turhaan näyttäviä tai riskialttiita syöttöjä. Yritän aina löytää reitin vastustajan maalille ja tehdä maaleja tietysti myös itse. Lisäksi haluan syöttää maaleja ja auttaa joukkuettani menestymään – haluan voittaa jokaisen pelin.

Hyvä kuulla, sillä HJK:ssa kannattajat vaativat voittoa jokaisesta ottelusta. Mikä sinulle muuten on mieluisin pelipaikka?

Tykkään pelata kymppi- tai kasipaikalla. Valmennus tuntee minut ja tietää, että pystyn pelaamaan käytännössä mitä tahansa hyökkäävää roolia. Voin pelata myös kutospaikalla, mikäli valmentaja niin haluaa.

Nassim Boujellab - HJK Helsinki. Photo: © Jussi Eskola

Kuka on ollut urasi paras joukkuekaveri tai pahin vastustaja?

Vaikea sanoa yhtä, mutta Schalkessa Nabil Bentaleb, Suat Serdar ja Amine Harit ovat olleet parhaita joukkuetovereitani. Haastavin vastustaja on sitten ollut Thiago Alcantara. Hän on aivan hullun hyvä… niin nopeat jalat, todella hankala vastustaja.

Entä sitten kovin joukkue, jonka olet kohdannut?

Bayern München, he olivat siihen aikaan niin dominoivia. Juuri silloin pelasin käytännössä kasvokkain Thiagoa vastaan.

Mikä on ollut ikimuistoisin ottelusi?

Ensimmäinen otteluni Bundesliigassa, vaikka en vielä silloin tiennyt sarjasta paljoakaan. Myös Augsburg-ottelu oli ikimuistoinen, koska tein silloin ensimmäisen maalini pääsarjassa. Pelasimme hyvän peli ja tein 2–1-johtomaalimme, mutta Augsburg tasoitti lisäajan viimeisillä sekunneilla. Lisäksi kaikki pelit Bayernia ja Dortmundia vastaan ovat olleet hienoja kokemuksia.

Millaisia ajatuksia maajoukkue herättää?

On erityistä päästä edustamaan Marokkoa. Vanhempani katsoivat Marokon pelejä jo vuoden 1994 MM-kisoissa, ja isäni on todella kova Marokon kannattaja. Ensimmäinen maaotteluni oli ikimuistoinen, sillä näin isäni katsomossa ja tiesin, kuinka ylpeä hän on minusta. Toivon pääseväni vielä maajoukkueeseen, ja HJK:ssa pelatessani minulla on siihen taas hyvä mahdollisuus!